Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Καστανίδης στηρίζει Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Καστανίδης στηρίζει Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα  για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενόψει του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής τάχθηκε ο πρώην υπουργός  και  μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έλαβε θέση δημοσίως σε συνέντευξή του (Αθήνα 9,84-7.10.2024) μια μέρα μετά τον α΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ της 6ης Οκτωβρίου.

O Χάρης Καστανίδης εστίασε στον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς σε μια περίοδο κρίσης αντιπροσώπευσης και με επιχειρήματα έκρινε θετικά τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι «ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε να διεκδικεί και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας συνείδηση ότι μια καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες εμπέδωσης ακροδεξιών σχημάτων– όπως έγινε στην Ευρώπη- και προσπαθεί να εισέλθει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας υπόψιν του ότι μόλις πριν από έναν χρόνο του έδειξε εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης».

Με αυτή τη συλλογιστική ο Χάρης Καστανίδης επεσήμανε: «Άρα έχει ένα κεκτημένο. Αυτό το κεκτημένο γιατί να ο αφήσουμε έτσι; Γιατί να μη δούμε αν αυτό το κεκτημένο μπορεί να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή;».

Μάλιστα έκανε μια ανάλυση σχετικά με το ερώτημα «Γιατί ένας Δήμαρχος δεν κάθεται στα αυγά του; » ακούγεται  έντονα από τη στιγμή που ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε να διεκδικεί την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Όπως σημείωσε «αυτό είναι το επιχείρημα που εκπορεύτηκε από δεξιούς κύκλους οι οποίοι κατηγορούσαν ότι έρχεται ξαφνικά και τα θέλει όλα και βιάζεται πάρα πολύ».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Θα μου επιτρέψετε μια ψύχραιμη τοποθέτηση. Έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης. Αυτό φάνηκε κι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Όταν έχεις μια τέτοια κρίση πρέπει να δεις ποια είναι τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα για να οδηγηθείς πάλι στη νίκη. Επίσης, δεν υπάρχει αντιπολίτευση που να κάνει άλμα προς το μέλλον. Η κρίση αντιπροσώπευσης κάπου πρέπει να οδηγήσει. Ο κίνδυνος είναι να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά».

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα για την αρχηγία στη σκιά των «4» – Τα τρωτά σημεία και οι συμμαχίες

Απίστευτη καταγγελία Χρυσανθόπουλου: «Προληπτική επιστράτευση» στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ (Video)

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος ο Δούκας μετά από θρίλερ – Τα τελικά αποτελέσματα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αν και έσπασε το φράγμα των 300.000 ψηφοφόρων, δεν έφερε τα πάνω κάτω η συμμετοχή

Γάζα: Ένας χρόνος σφαγές – Η γενοκτονία σε αριθμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter