Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δημήτρης Ρέππας «δείχνει» Χάρη Δούκα – Υπέρ αλλαγής ηγεσίας (Video)

Η θέση  «η αλλαγή ηγεσίας θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει» δεν είναι ουδέτερη, ούτε παρατίθεται εν κενώ , αυτές τις μέρες που, ενόψει του β΄γύρου των  εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα είναι Ανδρουλάκης ή Δούκας.

Πόσω μάλλον όταν εκφωνείται από το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρη Ρέππα, εκ των κορυφαίων υπουργών επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν αίσθηση  στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία, από αργά το βράδυ της Δευτέρας (8.10.2024)  οπότε ο Δημήτρης Ρέππας ανέπτυξε τις απόψεις του στον τηλεοπτικό αέρα του Οpen, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το έμπειρο πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε ως θετική τη μεγάλη συμμετοχή στον α΄γύρο, αλλά προσγείωσε όσους υπερεκτιμούν τα δεδομένα, με την παρατήρηση ότι είναι εθνικό σπορ το να πανηγυρίζουμε πρόωρα και θρηνούμε καθυστερημένα… Κατά την κρίση του Δημήτρη Ρέππα, τα μείζονα ζητήματα είναι η προοπτική του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα και η δυναμική ανέλιξης του κόμματος (και με πολυσυλλεκτικότητα) για να επαναπροσεγγίσει με προγραμματικό σχέδιο τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι το μήνυμα της πρώτης κάλπης της 6ης Οκτωβρίου δεν είναι μήνυμα δικαίωσης για ό,τι κατακτήθηκε αλλά μήνυμα υποχρέωσης για ό,τι πρέπει να ακολουθήσει…Και κάνοντας μια μεγάλη ανάλυση έριξε τη φράση που εμφανώς δείχνει προς την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα αν και ο ίδιος δεν αναφέρει το όνομα του υποψηφίου προέδρου και δημάρχου Αθηναίων: «η αλλαγή ηγεσίας θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει».
Παράλληλα, επέλεξε να κάνει και μια αποκάλυψη που έχει ιστορική αξία. Οπως είπε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ανέλαβε την ηγεσία μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2021, το πρότεινε να μετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά ο Δημήτρης Ρέππας αρνήθηκε θεωρώντας ότι πρέπει να δοθεί χώρος στη νέα γενιά στελεχών…

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Ανάλυση NYT: Μπορεί το Ισραήλ να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν; – Η θέση των ΗΠΑ και οι προτάσεις για αντίποινα

Γιώργος Κύρτσος: Επικήδειος

Παραίτηση Σβίγγου ζητά ο Στ. Κασσελάκης μετά τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια