Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Κάθε άλλο παρά τυχαία επιλέχθηκε η βουλή ως χώρος για τη συνάντηση Γερουλάνου-Ανδρουλάκη –Δούκα την Τρίτη το πρωί ενόψει του β΄γύρου  των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Υπερτονίζεται το γεγονός ότι ο Παύλος Γερουλάνος ως βουλευτής Α΄Αθήνας και υποψήφιος για την προεδρία στον α΄γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ που έχασε για λίγες εκατοντάδες  ψήφους τη δεύτερη θέση, μένοντας τρίτος αλλά με υψηλό ποσοστό (21,12%). Δίνεται  έμφαση στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, και κατ΄επέκταση του της ηγετικής εκπροσώπησής του, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα, και με  σημαντικό στοιχείο την ενίσχυση του προφίλ του Παύλου Γερουλάνου. Η  επιλογή του κοινοβουλίου για τις συζητήσεις τους έχει υψηλό (εσωκομματικό) συμβολισμό, εκπέμπει θεσμικότητα, δίνοντας επικοινωνιακά την εικόνα (εντύπωση) ότι οι επαφές για στηρίξεις στο β΄γύρο γίνονται στο προσκήνιο και δεν είναι αντικείμενο παρασκηνιακών διεργασιών.  Η γραμμή Γερουλάνου για το β΄γύρο είναι να μείνουν ανεπηρέαστοι και ελεύθεροι οι  ψηφοφόροι του να επιλέξουν κατά συνείδηση ποιον θα στηρίξουν με την ψήφο τους…

Οι διεκδικητές της ηγεσίας,  ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος  Αθηναίων Χάρης Δούκας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή στην εσωκομματική κάλπη της 13ης Οκτωβρίου, έχουν ξεκινήσει επαφές με τους 4 υποψηφίους του α΄γύρου (Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης) για να εξασφαλίσουν τη στήριξη τους. Μέχρι τώρα όλοι έχουν αποφύγει να εκφραστούν  υπέρ του ενός ή του άλλου διεκδικητή της προεδρίας.

Ακριβής στην ώρα του ραντεβού του, ο Παύλος Γερουλάνος έφτασε στη βουλή, το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου , στο πλαίσιο των συζητήσεων (ξεχωριστά) με τους διεκδικητές της ηγεσίας, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, που επιδιώκουν  τη διαμόρφωση συμμαχιών του β΄γύρου. Είχε συνάντηση στις 11.30  με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  ενώ λίγο αργότερα  στη 1 το μεσημέρι συναντήθηκε στη βουλή και με  τον Χάρη Δούκα .  Επαφές αναμένονται (ή ήδη έχουν ξεκινήσει) και  με τους υπόλοιπους που μετείχαν στη μάχη του α΄γύρου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , την Αννα Διαμαντοπουλου   (19,52%), τον  Μιχάλη Κατρίνη (6,03%) και Νάντια Γιαννακόπουλου  (2,29%).

Σε εξέλιξη είναι διεργασίες στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη και στα επιτελεία  των δυο διεκδικητών της ηγεσίας,  του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα , που θα αναμετρηθούν στον τελικό β΄γύρο την επόμενη Κυριακή. Κι οι δυο υποψήφιοι  πρόεδροι  προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη των υποψηφίων του α΄γύρου.  Τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις έχουν ξεκινήσει στην προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να εμφανίσει ως ενωτική την υποψηφιότητά του σε συνδυασμό με γνώση και πολιτική εμπειρία, και από την άλλη στο πλαίσιο της επιδίωξης του Χάρη Δούκα να μειώσει τη διαφορά των 8 μονάδων που τον έφεραν στη δεύτερη θέση (21,41%) με νικητή του πρώτου γύρου τον Νίκο Ανδρουλάκη (29,64%) . Ο Χάρης Δούκας προωθεί την υποψηφιότητά του με σύνθημα την αλλαγή στο τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη και με προοπτική αλλαγής πολιτικής στη διακυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Ταλαιπωρία σε ΑΣΕΠ και ΕΣΥ και στο βάθος διορισμός «ημετέρων» – Σε γραφειοκρατικό γολγοθά μετέτρεψε ο νόμος Κεραμέως τον έλεγχο των αιτήσεων

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια