Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου… κεντράρει τους «μονομάχους» – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου… κεντράρει τους «μονομάχους» – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα

Στο γραφείο της, κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός, η Άννα Διαμαντοπούλου θα υποδεχτεί το μεσημέρι της Τετάρτης (9 Οκτωβρίου) τους δυο υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, για συζητήσεις ενόψει του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει ως την ερχόμενη Κυριακή της δεύτερης κάλπης, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος πρόεδρος δήμαρχος Αθηναίων Αθηναίων Χάρης Δούκας, οι οποίοι επικράτησαν στην πρώτη κάλπη ( με 29,64% ο πρώτος και 21,41% ο δεύτερος), έχουν επαφές με τους 4 υποψηφίους του α΄γύρου.

Στους δεύτερους γύρους των αναμετρήσεων, ούτε όλα λέγονται δημόσια, ούτε η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων είναι ευθύγραμμη. Έτσι, η προσπάθεια των δυο μονομάχων είναι συνεχής μέχρι την ώρα της δεύτερης κάλπης της 13ης Οκτωβρίου με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παρόλο που ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά με προβάδισμα οκτώ μονάδων από τη μάχη του α΄γύρου…

Αν και οι «4» που δεν πέρασαν στον β΄γύρο (Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης), έχουν αποφύγει μέχρι τώρα να εκφραστούν δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου διεκδικητή της προεδρίας, οι επαφές γίνονται και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ . Οι υποψήφιοι για την ηγεσία ομνύουν στη διαμόρφωση κλίματος ενότητας και στην αξιοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, που διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να συγκεντρώσει 58.809 ψήφους (19,52%), θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον Χάρη Δούκα και λίγο αργότερα, στη 1.30 το μεσημέρι με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τις τοποθετήσεις της την εκλογική βραδιά του α΄γύρου, προσθέτοντας πινελιές για χαρακτηριστικά στοιχεία που πρέπι να συνέχουν την επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουνε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», είχε δηλώσει το βράδυ των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Δεν αναμένεται να σπάσει το ενωτικό προφίλ της αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να σκιαγραφήσει προς τα πού θέλει να κινηθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει το κέντρο (προς τα δεξιά)ν στην κυβερνητική προοπτική της χώρας.

Μια μέρα πριν από τη συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου, οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είχαν συζητήσεις ξεχωριστά ο καθένας με τον Παύλο Γερουλάνο στη βουλή. Ο βουλευτής Α΄Αθήνας Παύλος Γερουλάνος ο οποίος στην πρώτη κάλπη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 63.632 ψήφους (21,12%) περιέγραψε τη συνάντηση με τη φράση «ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές». Δεν εξέφρασε τη στήριξή του σε κάποιον εκ των δυο στο β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Κατέθεσε όμως τις προτάσεις του για αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος αλλά και το πλαίσιο για την ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Διαβάστε επίσης

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Μπακογιάννη: «Αναμενόμενος ο Σαμαράς, στεναχωρήθηκα για Καραμανλή – Φωνή λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης» (Videos)

«Αυτό το κάθαρμα ο Μπίμπι είναι ένας κακός γ@μημένος τύπος»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου – Οι απίστευτες συνομιλίες

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter