Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επανεκλογή Ανδρουλάκη με 59,92% – Τα τελικά αποτελέσματα

Νικητής των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξανά μετά τη νίκη του το 2021.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 59,92% (125.820 ψήφοι), ενώ ο αντίπαλος του Χάρης Δούκας έλαβε 40,08% (84.149 ψήφοι).

Έγκυρα 209.969
Άκυρα: 1.635
Λευκά: 1.397

Ψήφισαν 212.262 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος, δίχως να υπολογίζονται οι ψήφοι των αποδήμων.

«Σήμερα αρχηγός, αύριο πρωθυπουργός» ήταν το σύνθημα που φώναξαν για τον Νίκο Ανδρουλάκη συγκεντρωμένοι έξω από την Χαριλάου Τρικούπη. Στη συνέχεια ο κόσμος υποδέχτηκε τον Ανδρουλάκη έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό». Επιπλέον φώναξαν «Τώρα η σειρά του Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Ανδρουλάκη».

Κόσμος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Νίκη Ανδρουλάκη και στις κάλπες του εξωτερικού

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 89.47%:

Νίκος Ανδρουλάκης: 61.18%
Χάρης Δούκας: 38.82%

Χάρης Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, γιατί μας τίμησαν στις δύο αυτές πολύ κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Καταφέραμε μέσα 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο Χάρης Δούκας όπως έβγαινε από το γραφείο του.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δούκα – Ανδρουλάκη

Λίγο μετά τις 20:30, ο Χάρης Δούκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίον συνεχάρη για τη νίκη του. «Προχωράμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα.

Επικοινωνία Παπανδρέου με Ανδρουλάκη και Δούκα

Συγχαρητήρια έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Γιώργος Πααπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Επικοινώνησε και με τον Χάρη Δούκα, τον οποίο συνεχάρη για τον αγώνα του.

Συγχαρητήρια Κατρίνη στον Ανδρουλάκη

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» έγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης στο facebook.

Συγχαρητήρια Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη

 

«Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος για τη νίκη Ανδρουλάκη.

«Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.  Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Συγχαρητήριο μήνυμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, η Νάντια Γιαννακοπούλου έστειλε το εξής μήνυμα sms στον Νίκο Αμδρουλάκη:

«Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Ναντια», έγραψε.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα μία συνάντηση. Του έδωσε συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

 

Διαβάστε επίσης:

Γελούν και τα μουστάκια τους με τον Ανδρουλάκη

Οι τρεις προκλήσεις για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

H πικρή αλήθεια

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας

Παύλος Γερουλάνος: Αύριο ξεκινά καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ όποιος και να κερδίσει

Άννα Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική για την χώρα και την παράταξη