Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης – Δούκας αναζητούν συμμάχους – Συνάντηση με Γερουλάνο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης – Δούκας αναζητούν συμμάχους – Συνάντηση με Γερουλάνο

Σε εξέλιξη είναι διεργασίες στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη και στα επιτελεία των δυο διεκδικητών της ηγεσίας, του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, που θα αναμετρηθούν στον τελικό β΄γύρο την επόμενη Κυριακή.

Κι οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη των «4» υποψηφίων του α΄γύρου (Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης), παρόλο που μέχρι τώρα όλοι έχουν αποφύγει να εκφράστουν υπέρ του ενός ή του άλλου διεκδικητή της προεδρίας.

Τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις έχουν ξεκινήσει στην προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να εμφανίσει ως ενωτική την υποψηφιότητά του σε συνδυασμό με γνώση και πολιτική εμπειρία, και από την άλλη στο πλαίσιο της επιδίωξη του Χάρη Δούκα να μειώσει τη διαφορά το 8 μονάδων που τον έφεραν στη δεύτερη θέση ((21,41%) με νικητή του πρώτου γύρου τον Νίκο Ανδρουλάκη (29,64%) . Ο Χάρης Δούκας προωθεί την υποψηφιότητά του με σύνθημα την αλλαγή στο τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη και με προοπτική αλλαγής πολιτικής στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ηδη, οι πρώτες επαφές –τηλεφωνικές- έχουν γίνει για τη διαμόρφωση συμμαχιών του β΄γύρου. Ηδη, έχει κλειδώσει η συνάντηση των δυο υποψηφίων προέδρων με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος στο νήμα δεν κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση, μένοντας τρίτος αλλά με υψηλό ποσοστό (21,12%) Ο Παύλος Γερουλάνος θα έχει συνάντηση στις 11.30 το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ενώ την ίδια ημέρα στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί στη βουλή και με τον Χάρη Δούκα . Επαφές αναμένονται (ή ήδη έχουν ξεκινήσει) και με τους υπόλοιπους που μετείχαν στη μάχη του α΄γύρου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , την Αννα Διαμαντοπουλου (19,52%), τον Μιχάλη Κατρίνη (6,03%) και Νάντια Γιαννακόπουλου (2,29%).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του (MEGA-7.10.2024) όταν ρωτήθηκε για τους συνυποψηφίους του που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, επεσήμανε τα εξής: «Το είπα και πρόσφατα σε μια ομιλία μου εκεί που σταματά η ηθική, ξεκινά η πολιτική. Για μένα πολιτική χωρίς ηθική, δεν είναι πολιτική. Τιμώ τους συνυποψηφίους μου γιατί έδωσαν πραγματικά έναν σημαντικό αγώνα, δεν υπάρχει παζάρι αλλά η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε όλοι μαζί».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα. Μάλιστα, στελέχη από τα επιτελεία τους θα έχουν συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή για τις εκλογές , την ΕΔΕΚΑΠ , την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ώσετ να καθορισθούν οι όροι για το debate ενόψει το β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Χάρης Δούκας έχει σπεύσει να επικοινωνήσει με την ΕΡΤ, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται θετικός, τονίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να σχεδιαστεί με βάση την τηλεοπτική συζήτηση του πρώτου γύρου που , όπως σημείωσε, «ήταν εξαιρετική και χαρακτηρίστηκε από πολιτικό πολιτισμό».

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο πίσω από το δείπνο Μητσοτάκη και Δένδια στα Χανιά – Ψάχνει συμμάχους μετά την κρίση με Καραμανλή, Σαμαρά

Προσπάθεια αποδόμησης Καραμανλή-Σαμαρά από το Μαξίμου – Το «όλoν της ΝΔ» και τα «ανιδιοτελή μέλη»

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Καστανίδης στηρίζει Δούκα για πρόεδρο στον β’ γύρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter