Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Κάμαλα Χάρις σε τρεις κρίσιμες διαφιλονικούμενες πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College.

Στη δημοσκόπηση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 23/9 και διενεργήθηκε από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 713 ψηφοφόροι στην Αριζόνα, 682 ψηφοφόροι στη Τζόρτζια και 682 ψηφοφόροι στη Βόρεια Καρολίνα. Κάθε πολιτεία έχει ένα περιθώριο σφάλματος μεταξύ τεσσάρων και πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι βελτιωμένα κατά πέντε μονάδες για τον Τραμπ συγκριτικά με τα μέσα Αυγούστου, ενώ ανά πολιτεία η αντίστοιχη βελτίωση είναι η πιο θεαματική που έχει πετύχει ο τέως πρόεδρος εδώ και εβδομάδες. Πιο ευνοϊκό για τον Τραμπ αναδεικνύεται το πεδίο στην Τζόρτζια.

Από την άλλη, η Βόρεια Καρολίνα, είναι εκείνη για την οποία τα δεδομένα των Times/Siena εμφανίζουν τη μεγαλύτερη απόκλιση συγκριτικά με τα αμέσως προηγούμενα αποτελέσματα.

Τέλος, η Αριζόνα χαρακτηρίζεται από τους ΝΥΤ ως «η πιο σκοτεινή» περίπτωση. Δεν έχουν γίνει αρκετές δημοσκοπήσεις αφενός και, αφετέρου, δεν υπήρξε ποτέ περίοδος που οι δημοσκοπήσεις εκεί να έδειχναν «συνέπεια» ως προς τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Πού οφείλεται η άνοδος του Τραμπ;

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, τα αποτελέσματα πιθανόν επηρεάστηκαν από την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, υποψήφιοι κυβερνήτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εξακολουθούν να δίνουν εκλογική μάχη για την επικράτηση, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάζει και τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία στις δημοσκοπήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο και η μάχη δείχνει αμφίρροπη, όπως προκύπτει από άλλες δημοσκοπήσεις, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το τι θα πράξουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρή καταγγελία: Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Τo Ισραήλ μετατρέπει τον Λίβανο σε νέα Γάζα: Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά (Video)

Μάριος Σαλμάς: «Διαγράφηκα για τις απόψεις μου – Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή» (Video)

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σύμη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανισμό πακιστανού εργαζόμενου – «Μηχανή είσαι! Είμαι με τη Χρυσή Αυγή»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter