«Εκκρεμότητες»… Μητσοτάκη με χιλιάδες στρέμματα στάχτη και 2 νεκρούς στην Κορινθία (Videos)

«Εκκρεμότητες»… Μητσοτάκη με χιλιάδες στρέμματα στάχτη και 2 νεκρούς στην Κορινθία (Videos)

«Eλπίζω και εύχομαι σύντομα να τελειώσουμε με αυτή την εκκρεμότητα». Με αυτή τη φράση έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εισαγωγή της τοποθέτησής του στη Βουλή, όπου αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο.

Άραγε αποτελούν «εκκρεμότητες» ζητήματα όπως η οριοθέτηση της διάρκειας αντιπυρικής περιόδου, όταν μία φωτιά κατακαίει χιλιάδες στρέμματα λίγα εικοσιτετράωρα πριν μπει ο Οκτώβριος, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων;

Κρίνοντας από τον τρόπο που διαχειρίζεται τέτοιων ειδών κρίσεις το γαλάζιο «επιτελικό» μπάχαλο και με νωπές τις μνήμες από την πυρκαγιά που έφτασε στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου τον Αύγουστο, μπορούν να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο επικεφαλής του επιτελικού κράτους, Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να υποβαθμίσει ακόμη μία φυσική καταστροφή, με δύο νεκρούς, κλείνει την τοποθέτησή του με το εξής: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι πλήρως κινητοποιημένος και ελπίζω και εύχομαι σύντομα να τελειώσουμε με αυτή την εκκρεμότητα».

Ποια είναι η εκκρεμότητα;

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη για την τραγική απώλεια δύο συμπολιτών μας στην πολύ δύσκολη φωτιά στην Κορινθία. Μια φωτιά η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτά που γνωρίζαμε σχετικά με τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου μάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν. Ο αρμόδιος υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για την εξέλιξη της προσπάθειας αντιμετώπισής της. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πλήρως κινητοποιημένος και ελπίζω και εύχομαι σύντομα να τελειώσουμε με αυτή την εκκρεμότητα».

 

Διαβάστε επίσης

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter