Εκανε περίπατο στην Τρίπολη η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Αστέρα

Η ΑΕΚ, παρότι ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε εύκολα από την Τρίπολη επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα και ανέβηκε στους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Καλτσά (23’), αλλά δεν μπόρεσαν να «δουν» δίκτυα. Η Ενωση ήταν προβληματική στην αμυντική της λειτουργία και φλύαρη στην επίθεση. Ωστόσο, μπόρεσε να βρει το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου. Ο Τσούμπερ έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Ελίασον με προβολή έκανε το 0-1. Σημαντικό γκολ για τον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος την περασμένη σεζόν στο γηπεδο της Τρίπολης είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Στο 52’ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καστάνιο.

Στο 77’ ο Μοχαμάντι έκανε το 0-2 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 86’ ο Τσούμπερ.

Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έδειξε κίτρινη στους Μιριτέλο, Μουνάφο, Γκρόζντνιτς, Αλάγκμπε, Μάνταλο, Ρότα, Κάλενς, Γιόνσον, Ελίασον.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (72’ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46’ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55’ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (72’ Σουγκλής), Μιριτέλο (82’ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72’ Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος (65’ Ζίνι), Αραούχο (46’ Πινέδα).

Εμειναν στο 0-0

Στο άλλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της ΣΛ1, που επίσης ξεκίνησε στις 16.00, η Κηφισιά παραχώρησε ισοπαλία στον ΟΦΗ (0-0). Ο αγώνας διεξήχθη στη Λαμία, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Καισαριανής, και οι γηπεδούχοι στο 36’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ιπαλίμπο. Ο Νιγηριανός σε 7 συμμετοχές στην ΣΛ1 μετράει δύο αποβολές!

Στο ημίχρονο η Κηφισιά εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία αναφέροντας: «Επειδή είμαστε νεοφώτιστοι, μέχρι πότε να κάνουμε υπομονή όταν μας στερείτε τη δυνατότητα να διεκδικούμε τη νίκη στο γήπεδο; Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Δεν αντέχουμε άλλο, κάθε αγωνιστική να ανεχόμαστε ανεπαρκείς διαιτησίες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την άδικη κόκκινη, αλλά με όλες τις διαιτητικές συμπεριφορές που βιώνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Ο ΟΦΗ στο 85’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Μποτία ανέτρεψε τον Φελίπε. Ο Βραζιλιάνος φορ το εκτέλεσε στο 88’, αλλά τον νίκησε ο Αναγνωστόπουλος.

Ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας) έδειξε κίτρινη στους Σναϊντερλάν, Μποτία, Ντίκο, Βούρο, Αμπάντα, Καρώ, Φελίπε, Γκλάζερ.

Κηφισιάς: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Σναϊντερλάν (78’ Παπασάββας), Ιπαλίμπο, Μπιφουμά (65’ Αντερέγκεν), Ίλιεφ (46’ Τσαπάν), Σάντος (78’ Τεττέη), Οζέγκοβιτς (90’ Αγκμπενιένου).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Καρώ, Λαμπρόπουλος (83’ Μπάκιτς), Λάρσον, Τοράλ (70’ Μοσκέρα), Γκαγιέγκος (70’ Ριέρα), Γκλάζερ, Αμπάντα (60’ Θοράρινσον), Ντίκο (60’ Νέιρα), Φελίπε Λούιζ.