Εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη Μάνδρα: Ένοχοι η πρώην δήμαρχος και δύο ακόμα κατηγορούμενοι

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τα αδικήματα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017 πρότεινε την εν μέρει καταδίκη για την πρώην δήμαρχο Μάνδρας και τρεις ακόμα κατηγορούμενους.

Εν μέρει καταδικαστική ήταν η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που πρότεινε την ενοχή μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης πλημμύρας –και την απαλλαγή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια- της πρώην δημάρχου Μάνδρας κ. Κριεκούκη, της υπαλλήλου της περιφέρειας κ. Κάραλη που ήταν υπεύθυνη για την αστυνόμευση των ρεμάτων και τον τότε προϊστάμενο της πολεοδομίας Ελευσίνας που είχε δικαιοδοσία και στη Μάνδρα, κ. Δάλμα.

Αντίθετα η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν απαλλαχτική για τη δασάρχη του Αιγάλεω, Ειρήνη Σούρα, για την υπάλληλο του δασαρχείου κ. Οικονόμου, την τότε θεματική αντιπεριφερειάρχη κ. Λάσκαρη και την τότε υπάλληλο της υπηρεσίας Δ10 της περιφέρειας Αττικής, κ. Δεληγιώργη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και την απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βόρεια της Βηρυτού – Σχεδόν 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

 

 

Ετικέτες