Εισαγγελέας στη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη: «Αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους»

Εισαγγελέας στη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη: «Αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους»

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τους δύο κατηγορούμενους ως «άθλια υποκείμενα» που «θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή».

Ζήτησε μάλιστα να ερευνηθεί από την εισαγγελία και ο πατέρας του ενός κατηγορούμενου, του Ροδίτη, γιατί κατά, την άποψη της, γνώριζε τι έκανε ο γιος του κι επιχείρησε να τα συγκαλύψει.

«Η Ελένη είναι ένα κορίτσι σύμβολο που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου», τόνισε συγκινημένη η εισαγγελική λειτουργός.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ενοχή τους», ήταν η κατηγορηματική θέση της απέναντι στα φρικτά αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο νεαροί δράστες, ο Ροδίτης και ο Αλβανικής καταγωγής.

Η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη των δύο νεαρών που κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, κλείνοντας σήμερα την συγκλονιστική αγόρευση της, με κλάματα στα μάτια πήρε τα λουλούδια που της πρόσφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού που μαρτύρησε στα χέρια των δραστών.

«Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους», είπε η εισαγγελέας, αναφέροντας στην κατακλείδα της αγόρευσής της, με αποδέκτες τους γονείς του δολοφονημένου κοριτσιού:

«Ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής.

Ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους .Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».

Υποκλίθηκε στο ήθος της οικογένειας της Ελένης

Αναφερόμενη στην αγόρευση της στην οικογένεια του κοριτσιού, και στο πως αντιμετωπίζει την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι τους, η εισαγγελέας απευθυνόμενη προσωπικά στον πατέρα της Ελένης, αλλά και στην μητέρα της, τους είπε:

«Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο»

Κόλαφος για τους κατηγορούμενους

Ερμηνεύοντας την στάση των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας μίλησε για προσπάθειας τους να συσκοτιστεί η υπόθεση αλλά και για «κοινή γραμμή».

«Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι τσακωμένοι, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς» και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι».

Όπως μάλιστα τόνισε η εισαγγελέας «η πρώτη απολογία, του Αλέξανδρου είναι η μόνη που είναι πιο κοντά στα γεγονότα… Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας».

Υπήρχαν κι άλλα θύματα

«Η αλήθεια –είπε η εισαγγελέας- περιγράφεται επακριβώς στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ρόδου και στην πρόταση της εισαγγελέα Εφετών προς το δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν παραλείψεις από την ανάκριση στην Ρόδο… Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό κ.Ζόβα, έφτασαν σε σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο κ. Μπούκουρας (ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορούμενου) έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του… Είναι τύχη που ενεπλάκη ο κ. Ζόβας, αν δεν είχε εμπλακεί δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη».

«Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ», επεσήμανε η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στα πραγματικά περιστατικά και στα τεκμήρια της υπόθεσης, η εισαγγελέας είπε :

«Η τύχη βοήθησε να φυσάει νοτιάς και το σώμα αντί να πάει μέσα όπως ήθελαν η να πάει στο βυθό, έμεινε κοντά στην ακτή. Βοήθησε το τατουάζ αυτό το όμορφο τριαντάφυλλο, τον κ. Ζόβα να ταυτοποιήσει το σώμα»».

Βαρύ κατηγορώ για τον πατέρα του Ροδίτη

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε ότι η Ελένη ήταν ευάλωτη εκείνο το διάστημα και οι δυο κατηγορούμενοι την είχαν στοχοποιήσει, είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο.

«Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ενήργησαν και με την ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλύτωσε. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, όπως Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο με τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής ,ψάχνοντας ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που λένε για τρίο είναι όλα ψέματα. Ο πατέρας του κ. Μπούκουρα που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος».

«Σας εμπαίζουν από την αρχή μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε», είπε απευθυνόμενη στους γονείς της Ελένης, και συνέχισε λέγοντας:

«Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα νόημα μόνο όταν αυτός που τη ζητάει είναι ειλικρινής. Η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου διέσυρε τη μνήμη της Ελένης. Μας είπε ότι ο αδελφός της είχε σχέση με την Ελένη. Είναι ψέματα. Μου έκανε εντύπωση που είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη, γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις, είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος είναι αδίστακτος. Είχαν στοχεύσει το παιδί σας».

«Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα. Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό, τις βάζουν να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή. Εκείνη την ημέρα η Ελένη είναι στο σπίτι της , ανυποψίαστη. Κατέβηκε και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου. Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι ο και ο Ροδίτης στη παρέα με τον 21χρονο. Η Ελένη δε ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον β κατηγορούμενο το πλήρωσε με τη ζωή της… Δεν έχει συνευρεθεί με την Ελένη, όλα αυτά αποκυήματα της φαντασίας τους».

Το σκηνικό του τρόμου

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλέφωνο σε μια ώρα». Μπορεί να ήταν και χαρούμενη γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Μπορεί επειδή ήταν τόσο ανυποψίαστη και τόσο αθώα να είπε «γιατί να μην πάω;». Φτάνει και βλέπει μια ερημιά. Αυτοί είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ… Πίνουν ελάχιστα ,τα ποτήρια ήταν μισοάδεια. Βάζουν ερωτικές ταινίες , όργια. Διότι από την έκθεση της ΔΑΕΒ φαίνεται ότι από άγνωστη συσκευή κάποιος μπαίνει και βλέπει όργια. Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη θα βιαστεί. Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της.

Το κορίτσι, ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Ήταν αθώα… αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Άρχισε να αντιστέκεται, να φωνἀζει και αρχίζουν το ξύλο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο. Αφού εκείνη αντιστέκεται παίρνουν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο μαχαίρια γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπαθούν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή. Δεν τα καταφέρνουν με το στραγγαλισμό και στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε. Δεν ολοκλήρωσαν γι αυτό δεν βρήκαν DNA πουθενά. Αλλά δεν σταματάνε εκεί θέλουν και κάτι παραπάνω θέλουν πεολειχία. Η Ελένη αντιστέκεται ξανά. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε, αντιστέκεται και πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη θα τους καταδώσει κι αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της.

Κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο.

Το σπίτι είναι γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα dna. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς.

Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες σε ημικωματὠδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα. Και πάνε να την πετάξουν στη θάλασσα,δεν μπορεί ένας να τη βγάλει από το αμάξι,η κοπέλα είναι σε κώμα, έχει ψελλίσει όμως ότι ο πατέρας μου θα σας βρει. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβάλησαν στα χέρια ,γι αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δε θα κολλήσει στα βράχια… την σπρώχνανε με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή.

Στη συνέχεια «επέστρεψαν στο σπίτι και μετά από 40 λεπτά ξαναβγήκαν.Καθάρισαν μαζί , άλλαξαν παπούτσια και έβαλαν τα πειστήρια σε ένα άσπρο κουβά».

Ήξερε ο πατέρας του Ροδίτη

Η εισαγγελέας είπε ότι πατέρας του Ροδίτη γνώριζε.

«Για αυτό, τόνισε, έκρυβαν το γιο τους .Τον προετοίμαζαν τι θα πει. Θέλω να ερευνηθεί αν είχε ακούσει και η γιαγιά. Δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν,δεν μπορώ όμως και να το αποκλείσω.

Να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να σταλούν στις εισαγγελικές αρχές για ευθύνες του πατέρα του Ροδίτη, όσον αφορά την εξαφάνιση του στρώματος, εκεί όπου μαρτύρησε η Ελένη. Θα πρέπει να ερευνηθεί και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, γιατί πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό. ΤΟ ΚΕΘΕΑ πάντως δεν έχει διαγνώσει τίποτα ψυχωσικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα έχει τετρακόσια και έδινε και θεατρικές παραστάσεις εδώ μεσα».

Documento Newsletter