Εικόνες παρακμής και ντροπής στο Ολυμπιείο (Photos)

Χαλασμένες τουαλέτες και κλειστό αναψυκτήριο σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο. Αυτή είναι η εικόνα στο Ολυμπιείο και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Εγκατάλειψη και έλλειψη υποδομών.

Τι κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού;

Στον χώρο του Ολυμπιείου η μοναδική τουαλέτα ανδρών είναι χαλασμένη εδώ και καιρό και «out of order». Επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι γυναικείες τουαλέτες (!) από όλους τους επισκέπτες.

Επίσης, το αναψυκτήριο δεν λειτουργεί, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν μείνει εκεί για «ντεκόρ», ενώ δεν υπάρχουν ούτε αυτόματοι πωλητές νερού.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ολυμπιείου εκτείνεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης, σε έκταση 60 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει το ιερό του Ολυμπίου Διός, ρωμαϊκά λουτρά, κλασικές οικίες, βασιλική του 5ου αι. μ.Χ., καθώς και τμήμα του οχυρωματικού περιβόλου της πόλης, ενώ έξω από τον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται και η Πύλη του Αδριανού.

Κατά τα άλλα στο εξωτερικό «πουλάμε Πολιτισμό». Αντί για επικοινωνιακές φιέστες και πανηγυρικά δελτία Τύπου, δεν θα έπρεπε το Υπουργείο να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα;