Ειδικός εμβολιολόγος

Ειδικός εμβολιολόγος

Τι χρείαν έχομεν των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής λοιμωξιολόγων όταν ο πρωθυπουργός – ως ο κορυφαίος πανεπιστήμων– θέλει καμιά εκατοστή από αυτούς στην καθισιά του για πρωινό;

Τι να τους κάνει τους 33 της επιτροπής (τους οποίους άλλωστε αυτός διόρισε), ακόμη κι αν αποφασίζουν ομοφώνως, εφόσον εισηγούνται τη λήψη μέτρων αντίθετων απ’ ό,τι εξυπηρετεί το –κάθε φορά– πολιτικό του αφήγημα;

Είναι εκείνες οι περιπτώσεις στις οποίες η πολυδιαφημισμένη επιτροπή των επιστημόνων της λοιμωξιολογίας παύει να επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο συστήθηκε, δηλαδή του φερετζέ που παρέχει κάλυψη στις προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις-αμπεμπαμπλόμ τουκιθεμπλόμ διαχείρισης της πανδημίας.

Οσο για τους άλλους –τους εκτός επιτροπής επιστήμονες και σοφούς της υγείας, καταξιωμένους καθηγητές παγκόσμιας εμβέλειας–, δεν τους βλέπει καν το επιτελείο των «αρίστων».

Κάθε φορά που η πραγματικότητα διαψεύδει την επικοινωνιακή εικονικότητα του Μητσοτάκη (εννιά στις δέκα περιπτώσεις) αναλαμβάνουν δράση οι μηχανικοί της ατμομηχανής του κυβερνητικού συρμού, οι οποίοι «αποδεικνύουν» (με μη υπάρχοντα στοιχεία, από έρευνες που δεν έγιναν) π.χ. ότι η νεολαία μεταδίδει τον ιό, εκτός αν πρόκειται για ένστολους (αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιώτες), και ότι οι ηλικιωμένοι κολλάνε τον ιό και μάλιστα βαριά, εκτός από τις ώρες που εκκλησιάζονται (στους ναούς δεν μεταδίδεται επ’ ουδενί, ιδιαίτερα κατά τη θεία μετάληψη με το ίδιο κουταλάκι).

Ο εμπνευστής της αυταπόδεικτης «αλήθειας» (του) χωρίς τεκμηρίωση (ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία έρευνας) και διαπρύσιος οπαδός της θεωρίας του Αμερικανού φιλόσοφου Γουίλ Ντιράν «η αναζήτηση είναι μοιραία για τη βεβαιότητα» Κυριάκος Μητσοτάκης επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής εκστόμισε τη βεβαιότητά του (συνάμα και μέγιστη ύβρη για την αξία της ανθρώπινης ζωής) ισχυριζόμενος: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Οχι, δεν έχω! Εχετε εσείς;».

Ο αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης και πιο επικίνδυνος πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα με την τοποθέτησή του αυτή ξεπέρασε κατά πολύ τη φράση-μελανό σημείο (που πέρασε στην ιστορία) του μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου το 1977, ο οποίος ως υπουργός Προεδρίας είχε πει το αμίμητο «Φέρτε μου ένα νεκρό από το νέφος» στην προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Αθήνα δεν αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα.

Η στολή παραλλαγής της πολιτικής απάτης είναι η επικοινωνία. Ετσι μάθαμε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ είναι «αντίτιμο υγείας», που σημαίνει ότι θα δοθεί για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2022 με τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία ψαλιδισμένα κατά 820 εκατομμύρια ευρώ.

Καληνύχτα, κ. Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter