Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της «Μάγισσας-Φλεγόμενη Καρδιά»: Οι λόγοι που θα «κολλήσουμε» φέτος (Photos-Video)

Σε ειδική προβολή, παρουσία συντελεστών και δημοσιογράφων, παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Μάγισσα-φλεγόμενη καρδιά» που θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα στις 7 Οκτωβρίου στις 22:30 στον Ant1.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Λευτέρης Χαρίτος, μιλώντας λίγο πριν την προβολή της σειράς μοιράστηκε μαζί μας τον ενθουσιασμό του για το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα δίνοντας τη σκυτάλη στο συγγραφικό δίδυμο Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη που με τη σειρά τους υποσχέθηκαν μια σεζόν γεμάτη ανατροπές.

Η υπόθεση

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μάνη: 1910. Ο δισέγγονος της Θεοφανούς και του Λάσκαρη, Ανδρέας Λάσκαρης, φτάνει στον  Πύργο των Λασκαραίων στη Μάνη με τη γυναίκα του με σκοπό να διαπραγματευτεί την πώληση του. Εκεί ανακαλύπτει πως εκτός του Πύργου έχει κληρονομήσει και το χάρισμα της Θεοφανούς, που την είδαμε στον πρώτο κύκλο της «Μάγισσας». Ένα ταξίδι στον χρόνο τοποθετεί την πλοκή στο 1710. Εκεί, στην ενετοκρατούμενη Μάνη, ο Τζουζέπε Μοντιλιάνι (Μελέτης Ηλίας) φθάνει στο κάστρο των Λασκαραίων με τη σύζυγό του Πανδώρα (Μαρία Κίτσου) για να αναλάβει τα καθήκοντα του ως δικαστής. Στον ίδιο πύργο ζει και ο Ενετός διοικητής Σίλβιο Εσποζίτο (Γιώργος Παπαγεωργίου) με τη σύζυγο του Ρενάτα Εσποζίτο (Έλενα Σαλαμπάση). Ένα φιλί από το παρελθόν στοιχειώνει την Πανδώρα Μοντιλιάνι που όπως όλα δείχνουν είναι ερωτευμένη με τον Σίλβιο Εσποζίτο. Εκεί μπαίνει και η πλανόδια ηθοποιός Λεωνή  (Γιούλικα Σκαφιδά) που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ιστορία.

Παράλληλα μια σειρά από φόνους νεαρών κοριτσιών που τους αφαιρείται η καρδιά έχει σπείρει τον πανικό στη Μάνη με τις υποψίες να πέφτουν στον προπάππου του Σπήλιου Γερακάρη, Μήτρο Γερακάρη (Σπύρος Τσεκούρας).

Ένας αιώνας πριν και ένας αιώνας μετά η κόντρα Λασκαραίων και Γερακάρηδων καλά κρατεί δημιουργώντας μια χρονική γέφυρα που ενώνει τη «Μάγισσα» -που παρακολουθήσαμε την περσινή σεζόν- με το prequel της ιστορίας που είναι η «Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά».

Οι διάλογοι στα ιταλικά, η μουσική του Alex Sid, τα εξαιρετικά κουστούμια και οι κομμώσεις εποχής μαζί με το σκηνικό μαρτυρούν μια δυνατή παραγωγή που έχει προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Μαρία Κίτσου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Ηλίας Μελέτης, η  Έλενα Σαλαμπάση, η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Σπύρος Τσεκούρας, στους βασικούς ρόλους έχουν αναπτύξει δυνατή χημεία υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου που για ακόμη μια φορά έκανε το θαύμα του παραδίδοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας έκανε να ανυπομονούμε για το δεύτερο επεισόδιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η «Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά» θα πρωταγωνιστήσει στις επιλογές των τηλεθεατών ανεβάζοντας τον πήχη της ελληνικής μυθοπλασίας που επιτέλους αντιμετωπίζεται από τους δημιουργούς με την σοβαρότητα που της αρμόζει.  Η παραγωγή είναι ακριβή, οι ηθοποιοί ταλαντούχοι, οι σεναριογράφοι καλοδιαβασμένοι και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος συνεπής στις καλές δουλειές που μας έχει συνηθίσει.

Να μου επιτραπεί ένα προσωπικό σχόλιο. Είναι σημαντικό πως στηρίζεται η ελληνική πρωτότυπη μυθοπλασία μιας και τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί να βλέπουμε σήριαλ βασισμένα σε  ξένες παραγωγές.