«Είδα και ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι»: Αθλήτρια περιγράφει πώς ήταν το κολύμπι στον Σηκουάνα

«Είδα και ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι»: Αθλήτρια περιγράφει πώς ήταν το κολύμπι στον Σηκουάνα

Η ποιότητα των νερών στον Σηκουάνα ήταν από τα ζητήματα που απασχόλησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης υπήρξαν ακυρώσεις προπονήσεων αλλά και αναβολή αγωνισμάτων λόγω υψηλών επίπεδων ρύπανσης.

Εν τέλει, το «πράσινο» φως για τη διεξαγωγή του τριάθλου δόθηκε την Τετάρτη, με τη βελγίδα αθλήτρια Ζολιέν Βερμέιλεν να περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εμπειρία του να κολυμπάς στα… προβληματικά νερά του Σηκουάνα.

«Ήπια πολύ νερό. Αύριο θα γνωρίζουμε εάν αρρώστησα η όχι. Δεν έχει γεύση ούτε Coca-Cola, ούτε Sprite. Ενώ κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα ένιωσα και είδα πράγματα που δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι.

Ο Σηκουάνας είναι βρόμικος εδώ και έναν αιώνα. Άρα δεν μπορούν να λένε ότι η ασφάλεια των αθλητών αποτελεί προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες», δήλωσε η αθλήτρια του τριάθλου στο VFM, σύμφωνα με τη Sun.

«Εάν ο αγώνας δεν είχε γίνει τότε θα ήταν ντροπή για τη διοργάνωση, το Παρίσι και τη Γαλλία. Έπρεπε να γίνει τώρα ή ποτέ.  Πλέον, ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια ροφήματα, δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καθάρισε ο Σηκουάνας, το τρίαθλον θα γίνει κανονικά λέει η Οργανωτική Επιτροπή

Σε τραγική κατάσταση ο Σηκουάνας – Νέα αναβολή προπονήσεων λόγω ακαταλληλότητας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter