Εγκώμια για Ολυμπιακό και Γκιγιέρμε από τον κόουτς της Μπάγερν, Χανς Φλικ

Ο Χανς Φλικ μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής του Νίκο Κόβατς στην Μπάγερν, είναι ο υπηρεσιακός κόουτς της βαυαρικής ομάδας και αυτός που θα καθίσει στο πάγκο της, τόσο στο αυριανό ματς (6/11) με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ.

Ο Φλικ στη σημερινή (5/11) συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» μίλησε για όλους και όλα. «Δεν ζω στο παρελθόν ή το μέλλον. Αυτό που μετρά είναι το παρόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία παιχνίδια δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Είναι θέμα συμπεριφοράς» τόνισε ο Γερμανός προπονητής και πρόσθεσε:

«Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα, ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω η ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της με την μπάλα στα πόδια. Κι όταν την χάνει, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα με την ελληνική ομάδα. Η ενδεκάδα δεν είναι υπόθεση ενός, έχω καλούς συνεργάτες δίπλα μου, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μένα. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις, αλλά θέλω να εμπλέκονται όλοι στην διαδικασία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα παίξουν ο Μαρτίνεθ και ο Μίλερ. Δεν θα αποκαλύψω άλλους».

Οσο για τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Οι παίκτες του έδειξαν και στο πρώτο ματς πως είναι καλοί αμυντικά. Είναι μια συμπαγής ομάδα, με καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν καλά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Έχουν 2-3 πολύ καλούς σε ατομικό επίπεδο παίκτες. Το νούμερο 8 (Γκιγιέρμε) έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».

“Δεν υπάρχει δικαιολογία”

Από την πλευρά του ο Tζόσουα Κίμιχ μίλησε εκ μέρους των παικτών για το αυριανό παιχνίδι και μεταξύ άλλων είπε: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια (με Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ). Στα τελευταία ματς παρατηρήθηκε αβεβαιότητα στο γήπεδο. Δεν ήταν εύκολο και για μας. Μια απόλυση προπονητή είναι αποτυχία και για τους παίκτες. Σημαίνει πως κι εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βελτιωθούμε. Η βασική ευθύνη ανήκει πλέον σε μας, τους παίκτες. Δεν υπάρχει άλλοθι ή δικαιολογία για κανέναν πια. Η δικαιολογία του προπονητή δεν υπάρχει πλέον και πρέπει να κερδίσουμε. Το κύριο καθήκον μας θα είναι να υπερασπιστούμε καλύτερα την εστία μας και να κρατήσουμε το μηδέν».

Για τον Φλικ τόνισε: «Είναι κορυφαίος τύπος. Είναι επίσης μια δύσκολη κατάσταση γι ‘αυτόν. Τώρα έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο για προετοιμασία. Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν πια. Ο Κόβατς δεν υπάρχει πια. Πρέπει να δούμε πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Οσον αφορά τώρα στο διάδοχος του Κόβατς, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, μίλησε για την απόλυση του κόουτς λλά και για τον αντικαταστάτη του. «Η ανακοίνωσή μας τα λέει όλα. Είχαμε μια καλή συνεργασία και συμφωνήσαμε από κοινού να την τερματίσουμε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Μίλησα μαζί του και σήμερα, όλα είναι εντάξει. Ένιωσα πως αποχωρώντας γλίτωσε από απίστευτη πίεση. Δεν ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Τώρα έχουμε ηρεμία για το θέμα αυτό εν όψει των αγώνων με Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ. Πιστεύω πως θα ξέρουμε περισσότερα μέχρι το ματς με την Φορτούνα Ντίσελντορφ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος».

Αποχαιρέτησε ο Κόβατς

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί (5/11) ο Νίκο Κόβατς βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν και αφού ευχαρίστησε άπαντες για την συνεργασία, τους αποχαιρέτησε. Μάλιστα οι άνθρωποι της ομάδας με ανάρτησή τους στα social media έγραψαν για τον αποχαιρετισμό του Κόβατς στο προπονητικό κέντρο, καθώς ήθελαν να δείξουν ότι οι δρόμοι τους χώρισαν φιλικά και μέσα σε καλό κλίμα.