«Εγκληματική οργάνωση» στην Κέρκυρα αλά Χαλκίδα – Συλλήψεις εφοριακών και λογιστή

Μια υπόθεση σε εξέλιξη που θυμίζει την υπόθεση της Χαλκίδας -διαφθοράς και εγκληματικής οργάνωσης- στη σκιά του κράτους, αποκαλύφθηκε στην Κέρκυρα και έγιναν ήδη οι πρώτες συλλήψεις.

Πρόκειται για εφοριακούς και λογιστή που φόρεσαν ήδη χειροπέδες με τη δικογραφία να αφορά υπόθεση διαφθοράς φωτογραφίζοντας εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμο στέλεχος της Εφορίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί που μετέχουν στην επιχείρηση έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις τεσσάρων εφοριακών και ενός λογιστή οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν έως το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα. Όπως αναφέρεται, αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στα σπίτια τους .

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι οι συλληφθέντες εκβίαζαν φορολογούμενους προκειμένου να τους κάνουν «εξυπηρετήσεις» και να λαμβάνουν «δωράκια».

Η δικογραφία συντάχθηκε μετά από συνεργασία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Όπως έχει αποκαλύψει το Documento καταγγελίες για εκβιασμούς και λειτουργία μαφιόζικου συστήματος στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ φτάνουν συχνά στην ΑΑΔΕ αλλά αντί να διοχετευτούν στον εισαγγελέα υποβαθμίζονται σε πειθαρχικό έλεγχο που αθωώνει τους επίορκους.

Διαβάστε επίσης: Χαλκίδα: «Τρέχει και δε φτάνει» ο Πιτσιλής – Εκ των υστέρων η ΑΑΔΕ διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ

Σκοπός είναι να μην φτάσει καμία υπόθεση στην εισαγγελία ώστε να ερευνηθεί με άνοιγμα τηλεφώνων, έρευνες σε σπίτια και κατασχέσεις ηλεκτρονικών μέσων, πράγμα που θα αποδείξει ποσό ψηλά φτάνει το κύκλωμα. Και στην υπόθεση της Χαλκίδας και τώρα της Κέρκυρας οι καταγγελίες έγινα στις αστυνομικές αρχές και όχι στην ΑΑΔΕ. Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενοι σε εκείνη την υπόθεση απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους, προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης

Η ΓΣΕΕ κάνει ψηφιακές… πλάτες στην κυβέρνηση

Μεγάλη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο – Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming

«Τραγωδία στο Γουέμπλεϊ – Ξεφτιλιστήκαμε»: Πυρά από τα βρετανικά ΜΜΕ για την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα

Η Μενδώνη μύγα στο σπαθί της δεν σηκώνει…

Οι ηγέτες που εξόντωσε το Ισραήλ – Ποια είναι τα 25 ανώτατα στελέχη του «άξονα της αντίστασης» που έχει καταφέρει να δολοφονήσει