Εγκληματική ομάδα στην ΑΑΔΕ, προσπαθεί να εξοντώσει το Documento με εντολή Μαξίμου

Σε ένα κράτος που λειτουργεί με όρους Μαφίας και όχι με κανόνες Δικαίου, οι θεσμοί γίνονται εργαλείο και όπλο του παρακράτους. Και φυσικά η δημοσιογραφία που αποκαλύπτει την αλήθεια και απειλεί τα καρτέλ της διαφθοράς, είναι εχθρός. Τι εχθρός; Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι εγκληματίες.

Ένα χρόνο ακριβώς πριν, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, από τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχε ζητήσει για όσους δημοσιογράφους δεν του είναι αρεστοί, να ξεκινήσουν οικονομικοί έλεγχοι ως μέτρο για να συνετιστούν. Ο θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης, ομολογούσε ότι υπάρχει διάθεση (και σήμερα πλέον αποδεικνύεται και  σχεδιασμός) να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί του κράτους, όχι για να χτυπηθεί η διαφθορά αλλά για να απειληθούν και να τιμωρηθούν οι δημοσιογράφοι.

Φυσικά οι «τιμωρίες» για το Documento και τους δημοσιογράφους του, είχαν ξεκινήσει πολύ πριν. Μας συκοφάντησαν, μας απέκοψαν από τη διαφήμιση ακόμη και την ιδιωτική με απειλές προς επιχειρηματίες, ενεργοποίησαν εναντίον μας δεκάδες διώξεις, σχεδίασαν να με βάλουν φυλακή μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και φυσικά ξεκίνησαν οικονομικούς ελέγχους. Ακόμη και αυτή η επιχείρηση ελέγχου του Documento δεν μπορούσε να αποδώσει το πολυπόθητο γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Μετά από τρία χρόνια φορολογικών ελέγχων, που ξεκίνησαν με ανώνυμες επιστολές, όπως ήταν φυσικό δεν υπήρξε κάποιο εύρημα. Αυτό πιστοποιείται από επίσημες δηλώσεις των φορολογικών μηχανισμών προς το Documento. 

Ενώ όμως οι έλεγχοι είχαν τελειώσει πριν από ένα μήνα, μια νέα ανώνυμη επιστολή, έφτασε στις «υπηρεσίες» στις 9 Νοεμβρίου 2023. Όχι δεν την έστειλε κανένας αγανακτισμένος πολίτης. Στο εσωτερικό των φορολογικών υπηρεσιών ελέγχου, υπάρχει ένας μηχανισμός τον οποίο γνωρίζει καλά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής (έχει στα χέρια του δεκάδες σχετικές καταγγελίες) ο οποίος αποτελεί μια μαφιόζικη οργάνωση. Ο μηχανισμός αυτός μεθοδεύει και πραγματοποιεί φορολογικούς ελέγχους με τριπλό σκοπό:

  1. Να εκβιάσει επιχειρηματίες και να αποσπάσει χρήματα
  2. Να εξοντώσει ανεπιθύμητους (νομιμοποιεί έτσι τη δράση του ως χρήσιμο εργαλείο)
  3. Να διοχετεύσει τους πελάτες-θύματα σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν με την εποπτεία του Μαξίμου για να σωθούν.

Επειδή ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνονται αυθαίρετοι οικονομικοί και φορολογικοί έλεγχοι αλλά πρέπει να τηρούνται αντικειμενικά κριτήρια προτεραιοποίησης, το κύκλωμα φροντίζει να στέλνει ανώνυμες καταγγελίες στον εαυτό τους. Στη συνέχεια με αυτές τις καταγγελίες ως πρόσχημα, παρότι είναι αβάσιμες, η συγκεκριμένη ομάδα, φροντίζει να διατάζει ελέγχους κάνοντας έτσι παράκαμψη των νομικών προβλέψεων. Φυσικά δεν ψάχνουν όσα γράφουν οι καταγγελίες, αφού αυτές είναι απλώς πρόσχημα για τον έλεγχο.

Το κύκλωμα αυτό άρχισε να αποκαλύπτει το Documento από τις 24 Ιουλίου 2023. Και ενώ αποκαλύπταμε μια εγκληματική ομάδα, παραδόξως δεν μας κάλεσε κανένας να παραδώσουμε στοιχεία, όπως για παράδειγμα έγινε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον κάλεσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις δηλώσεις του ότι «στο ποδόσφαιρο λειτουργεί εγκληματική ομάδα».

Η νέα ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε με «καταγγελίες» για το Documento, στις 9 Νοεμβρίου, είχε σκοπό να αποτρέψει την παραγραφή του αντικειμένου του φορολογικού ελέγχου που έληγε τον Δεκέμβριο του 2023. Έτσι ξεκίνησε έλεγχος από νέο συνεργείο, το οποίο μέσα σε πέντε μέρες, υποτίθεται ερεύνησε και καταλόγισε στο Documento 435.000 ευρώ. Δηλαδή το Documento πρέπει να καταβάλει αυτές τις 435.000 ευρώ.

Υπάρχει πραγματικά κάποιο εύρημα; Μήπως άνομες συναλλαγές; Φυσικά και όχι. Για κακή τους τύχη τα έσοδα του Documento είναι έσοδα από διαφήμιση μεγάλων Ομίλων και πωλήσεις της εφημερίδας. Τα δε έξοδα αφορούν μισθοδοσία και εκτυπώσεις στον Όμιλο Καθημερινή. Όλα καταγεγραμμένα και τιμολογημένα.

Πού «βρήκαν» λοιπόν το «πρόβλημα»; Το καρτέλ έκανε το πρωτοφανές. Γνωμάτευσε ότι επειδή το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, αυτό κατά την αυθαίρετη κρίση τους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν μαύρα! 

Ποια όμως είναι τα τιμολόγια διαφημίσεων που δόθηκαν με μεγάλες εκπτώσεις και άρα κατά το καρτέλ μπορεί να σηματοδοτεί ότι δόθηκε χρήμα κάτω από το τραπέζι; Πρόκειται για διαφημίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΣΠΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και όλοι οι μεγάλοι πελάτες της πιάτσας. Δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και τα Υπουργεία και φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της ΤτΕ, έδιναν χρήμα κάτω από το τραπέζι στο Documento επειδή ως νέα εφημερίδα το 2017, έκανε μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές της διαφήμισης. Ανάμεσα στους κατά τη μαφία διακινητές μαύρου χρήματος είναι και η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ, τα δημοσιογραφικά όργανα δηλαδή, τα οποία έβαλαν διαφήμιση στο Documento για απεργίες, φυσικά με μεγάλη έκπτωση. Δηλαδή με δύο λόγια η ΑΑΔΕ προσάπτει όχι στο Documento αλλά στους μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και τις κρατικές εταιρείες ότι καταχωρούν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια διαφήμισης ως προς το ύψος της συναλλαγής αποκρύπτοντας τα πραγματικά ποσά που πληρώνουν στο documento για διαφήμιση! 

Για να εξηγήσω τι σημαίνει η γκάφα της μαφίας που θέλησε να εξοντώσει το Documento, αν αύριο παραδώσω αυτό το πόρισμα στις Εισαγγελικές Αρχές και ζητήσω να ελεγχθούν πιθανά ποινικά αδικήματα που φαίνεται να υπονοεί, πρέπει να ελεγχθούν για μαύρο χρήμα η Τράπεζα της Ελλάδος, οι Τράπεζες, τα Υπουργεία, οι Δημόσιοι Οργανισμοί και ο ΕΔΟΕΑΠ. Και αν δεν βρεθεί τέτοια συναλλαγή, αυτοί οι τύποι που έβγαλαν το πόρισμα πρέπει να πάνε φυλακή (θα πάνε φυσικά αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση).

Θα μπορούσε ίσως κάποιος να πει, όταν αν μια επιχείρηση που πουλάει παπούτσια, εντοπιστεί να κάνει μεγάλες εκπτώσεις και να δίνει τα προϊόντα κάτω του κόστους, τότε τεκμαίρεται ότι δουλεύει με ζημιά άρα από κάπου αλλού υπάρχουν «έσοδα». Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με προϊόντα ή με κόστος τέτοιου είδους. Η εφημερίδα τυπώνεται με 64 σελίδες και συγκεκριμένο κόστος. Δίνει διαφήμιση σε πελάτες και προσφέρει πριν εκτυπωθεί, διαφήμιση με μεγάλη έκπτωση σε κάποιον που θέλει ως πελάτη. Έτσι λειτουργεί η πιάτσα και η ελεύθερη αγορά. Πάρτε για παράδειγμα τις αεροπορικές εταιρείες. Το εισιτήριο για έναν προορισμό είναι για παράδειγμα 200 ευρώ. Η εταιρεία επειδή δεν έχει πληρότητα, δίνει τις υπόλοιπες θέσεις για μόλις 30 ευρώ; έχει δικαίωμα; Φυσικά και έχει για λόγους προώθησης ή εξασφάλισης επιπλέον εσόδων για κάτι που ήδη έχει πληρώσει, δηλαδή το ταξίδι του αεροσκάφους. Στην περίπτωση της εφημερίδας το ταξίδι είναι τα έξοδα εκτύπωσης και του χαρτιού.  Μήπως πρέπει να κατηγορήσουμε την Aegean  και την Ολυμπιακή για πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος; Μήπως και αυτόν στην λαϊκή που λίγο πριν κλείσει τον πάγκο ξεπουλά μισοτιμής;

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση η οποία είναι η επιτομή της λειτουργίας μιας εγκληματικής οργάνωσης. Το πρόβλημα δεν είναι όσα κάνουν στο Documento  γιατί εμείς έχουμε και νομικά επιτελεία και κοινό για να τους ξεμπροστιάσουμε. (Αυτό άλλωστε θα κάναμε την Κυριακή, μια μεγάλη έρευνα με το κύκλωμα και θεώρησαν ότι έτσι θα μας σταματήσουν). Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η εγκληματική οργάνωση, όπως και η άλλη των υποκλοπών, έχει άμεση σχέση με το Μαξίμου. Ο εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας που σχεδιάζει  οικονομικούς ελέγχους και ο εκτελεστής μέσα στην ΑΑΔΕ που δίνει εντολές να γίνουν μέσω ανώνυμων επιστολών, αποτελούν σύστημα Μητσοτάκη. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, όχι μόνο τα γνωρίζει, αλλά είναι αυτός που έδωσε ρόλο γενικού ελεγκτή στο πιστόλι της μαφίας, ενώ εναντίον του υπήρχαν αναφορές ακόμη και εισαγγελικά έγγραφα που πιστοποιούν παράβαση καθήκοντος.

Το  Documento θα κάνει όσα χρειάζονται. Πρώτα και κύρια θα κάνει δημοσιογραφία και αποκαλύψεις. Τα στοιχεία που έχουμε είναι πολλά. Θα πάρει επίσης και όλα τα απαραίτητα μέσα για να πάνε φυλακή οι επίορκοι και οι εντολείς τους. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε το σύστημα να παριστάνει τον κολυμβητή στη θάλασσα της αθωότητας.

Ο κύριος Πιτσιλής πρέπει να απαντήσει τώρα, πόσες έρευνες έχουν γίνει με ανώνυμες επιστολές, όπου μάλιστα ο αποστολέας (όπως προκύπτει από την υφολογική εξέταση του κειμένου) είναι ο ίδιος. Δίνουν ή όχι εντολές για να γίνουν έλεγχοι  τα ίδια πρόσωπα παρότι τα στοιχεία που περιγράφονται είναι εμφανώς αβάσιμα; Σε ποινικό επίπεδο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να δώσει εντολή για έρευνα με το ίδιο αντικείμενο. Ποια είναι τα στελέχη της ΑΑΔΕ, που δίνουν εντολή φορολογικών ελέγχων κάνοντας συστηματική χρήση ανώνυμων επιστολών για να παρακάμψουν τους κανόνες προτεραιοποίησης που προβλέπει ο νόμος; Υπάρχουν άλλες ανώνυμες επιστολές που καταγγέλλουν αυτά τα πρόσωπα για εκβιασμούς και χρηματισμό; Πώς είναι δυνατόν να ελέγχονται κάποιες από τις ανώνυμες επιστολές, αλλά οι άλλες που μιλούν για διαφθορά στην ΑΑΔΕ να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων.

ΥΓ: Τις ημέρες που ανώνυμες επιστολές «ενεργοποίησαν» τον έλεγχο για το Documento, άλλες επιστολές , πάλι ανώνυμες ζητούσαν με καταγγελίες δήθεν για μαύρο χρήμα, τον έλεγχο της Εφημερίδας των Συντακτών και για μια ακόμη φορά τον φορολογικό έλεγχο του Συγκροτήματος Φιλιππάκη (εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία). Για το συγκρότημα Φιλιππάκη μόλις είχε κλείσει ο τέταρτος έλεγχος. Όλως τυχαίως πρόκειται για εφημερίδες που ασκούν κριτική στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Μαφία.

Διαβάστε επίσης: Οικονομικοί «δολοφόνοι» στα… ρετιρέ της ΑΑΔΕ: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Ετικέτες