Έγκλημα Τέμπη: Νέα ποινική δίωξη σε Αγοραστό και ακόμη τρία πρόσωπα για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας

Έγκλημα Τέμπη: Νέα ποινική δίωξη σε Αγοραστό και ακόμη τρία πρόσωπα για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και ακόμη τριών προσώπων για τους χειρισμούς στο χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε διώξεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία τελούμενης και δια παραλείψεως, σε ότι αφορά τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντεισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων.

Εκτός του Κ. Αγοραστού, οι διώξεις αφορούν σε στελέχη της Πυροσβεστική, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας και είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο σε βάρος του Κ. Αγοραστού έχει ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας δίωξη για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με το μπάζωμα που είχε γίνει στον τόπο του δυστυχήματος.

Μάλιστα στο υπόμνημά που είχε καταθέσει ως απάντηση στη σχετική μήνυση από συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, επιχείρησε να διαφύγει των ευθυνών του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ είδε το έγκλημα στο Κίεβο – Αφορμή κλιμάκωσης η παράλογη επίθεση στο παιδιατρικό νοσοκομείο

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Το ΔΝΤ αναθεώρησε από 4,6% στο 5% την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter