Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος τραγουδιστής των Dream Theater

Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος τραγουδιστής των Dream Theater

Ο Τσάρλι Ντομινίτσι που είχε τραγουδήσει στο ιστορικό ντεμπούτο του συγκροτήματος πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Θλίψη στη μέταλ κοινότητα σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Τσάρλι Ντομινίτσι του ιταλικής καταγωγής Αμερικανικού τραγουδιστή που είχε τραγουδήσει στο πρώτο άλμπουμ των Dream Theater με τίτλο “When dream and day unite” που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1989. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε αρχικά γνωστή με ανάρτησή του ο Μάικ Πορτνόι, ιδρυτής και ντράμερ του συγκροτήματος που επέστρεψε πρόσφατα στην μπάντα από την οποία είχε αποχωρήσει ξαφνικά πριν από 13 χρόνια. «Ενώ χωρίσαμε τους δρόμους μας στα τέλη του 1989, παρέμεινε πάντοτε φίλος… Επικοινωνήσαμε γραπτώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν μου έστειλε μήνυμα για να με συγχαρεί για την επιστροφή μου στους Dream Theater την ημέρα της ανακοίνωσης. Ήταν τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος για όλους μας…».

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση από τους Dream Theater με τα μέλη του κορυφαίου για πολλούς συγκροτήματος της progressive metal σκηνής να δηλώνουν συντετριμμένοι από τον απροσδόκητο θάνατο του φίλου τους, όπως τον χαρακτηρίζουν: «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πρώην τραγουδιστή των Dream Theater, Charlie Dominici. Ο Charlie ήταν η φωνή των Dream Theater στο ντεμπούτο μας άλμπουμ “When dream and day unite” που ηχογραφήθηκε το 1988. Πέρα από σπουδαίος τραγουδιστής, ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος τραγουδοποιός, ένας έμπειρος μουσικός τόσο στην κιθάρα όσο και στα πλήκτρα, και μακροχρόνιος φίλος ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα. Ο απροσδόκητος θάνατος του Charlie είναι μια τεράστια απώλεια για όλους στην οικογένεια των Dream Theater και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Dominici, σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Το 1990 ο Ντομινίτσι αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμς Λα Μπρί και το 2004 ανέβηκε ξανά στη σκηνή με τους υπόλοιπους Dream Theater για να γιορτάσουν τα 15 χρόνια από την κυκλοφορία του “When dream and day unite”, μια εμφάνιση που αποτυπώθηκε στο ζωντανό άλμπουμ με τίτλο “When dream and day reunite”.

Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του κούμπωσε με την προσπάθεια των υπολοίπων να αποκτήσουν μια ταυτότητα αλλά όταν ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα ήταν φανερό ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους κατά μία 15ετία νεότερους και με απύθμενη διάθεση για πειραματισμούς πιτσιρικάδες που είχαν αποφοιτήσει από το φημισμένο για το επίπεδο των μουσικών σπουδών Κολλέγιο του Μπέρκλεϊ. Σήμερα, μια μέρα μετά τον θάνατό του ο Τσάρλι Ντομινίτσι μνημονεύεται ήδη ως ο τραγουδιστής που ήταν επιβεβλημένο να αντικατασταθεί αλλά και που ο διάδοχός του δεν μπόρεσε ποτέ να αποδώσει τα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ με τον δικό του τρόπο. Ίσως γι’ αυτό το “When dream and day unite” έχασε πολύ γρήγορα τον όποιο χώρο του αναλογούσε στις ζωντανές εμφανίσεις των Dream Theater.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter