Εφιάλτης πληθωρισμού

Εφιάλτης πληθωρισμού

Τα λάθη και η ανικανότητα της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους.

Οι τρομακτικές διαστάσεις που έλαβε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, κάνοντας ρεκόρ 27ετίας με 8,9%, δείχνει τον εφιάλτη που ζουν τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία παλεύουν με το τσουνάμι της ακρίβειας.

Ένα τσουνάμι που δημιούργησε και στη συνέχεια άφησε ανεξέλεγκτο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη δημιουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας και την περίφημη απολιγνιτοποίηση, πολύ πριν έρθει η κρίση του φυσικού αερίου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πανάκριβος λογαριασμός της άφρονος πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «σοφών» συμβούλων του που πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος τους επόμενους μήνες με δραματικές συνέπειες για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός που στην πραγματική αγορά είναι πολλαπλάσιος του 8,9% τρώει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, οι μισθοί δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες με αποτέλεσμα πρώτα η μείωση της ζήτησης μη αναγκαίων αγαθών και στη συνέχεια η μείωση στα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό, οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης των πρώτων υλών, πραγματικότητα που οδηγεί σε σημαντική μείωση του ΑΕΠ που πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι και σε ύφεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του χαμένοι στην ανικανότητά τους δεν κάνουν τίποτα άλλο από μια επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης ρίχνοντας την ευθύνη στην ρωσοουκρανική κρίση και περιμένοντας την προκαταβολή του Ταμείου Ανάκαμψης για να δείξουν ότι κάνουν επενδύσεις.

Μόνο που οι όποιες επενδύσεις έχουν μεγάλο χρόνο ωρίμανσης και τα μέτρα που χρειάζονται είναι άμεσα.

Κάτι βέβαια που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει, χαμένη στην ιδεοληψία της.

documentonews.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter