Εφιαλτική εκτίμηση Unicef: Πιθανό να έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παιδιά από τους σεισμούς σε Τουρκία – Συρία

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά δήλωσε σήμερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά.

«Οι σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς χθες ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Τζέιμς Έλντερ σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση στη Γενεύη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή απολογισμό των νεκρών παιδιών.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο χώρες, τη στιγμή που τα σωστικά συνεργεία να δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα γκρεμισμένα κτίρια που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας αλλά και τον επόμενο το μεσημέρι της ίδιας μέρας που υπολογίστηκε σε 7,5 Ρίχτερ.

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ακολουθώντας τις φωνές αγωνίας μέσα από τα χαλάσματα, τη στιγμή που η σεισμική δραστηριότητα είναι αμείωτη και ο τραγικός απολογισμός ανεβαίνει διαρκώς.

Διαβάστε σχετικά: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τραγωδία χωρίς τέλος – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί (Photos – Video)

Ετικέτες