ΕΦΕΤ: Σύσκεψη για το ελαιόλαδο

ΕΦΕΤ: Σύσκεψη για το ελαιόλαδο

Θέματα που αφορούν στον τομέα του ελαιολάδου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2017, στα γραφεία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην Αθήνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΦΕΤ με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελιάς & Ελαιολάδου (ΕΔΟΕΕ), με σκοπό το συντονισμό των δράσεων και στόχο την ενίσχυση του τομέα του ελαιολάδου καθώς και την προστασία των συμφερόντων των ελλήνων καταναλωτών.

Στη συνάντηση, πέραν του ΕΦΕΤ και της ΕΔΟΕΕ, συμμετείχαν στελέχη των αρμοδίων Γενικών Διευθύνσεων Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής και Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως και εκπρόσωποι του Γενικού Χημείου του Κράτους, του Τμήματος Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ελαιοκομικά Προϊόντα Πιστοποιημένης Ποιότητας” (Ελ3Π).

Ειδικότερα, συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για τα επιμέρους θέματα στο χώρο του ελαιολάδου, που αφορούσαν στους επισήμους ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας, στους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας, στις υπό εξέλιξη νομοθετικές παρεμβάσεις σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο, στα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου, σε φαινόμενα νοθείας που παρατηρούνται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση ελαιολάδου καθώς και σε γενικότερα διαρθρωτικά προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και διακίνηση ελαιολάδου.

Ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσει την ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών και δράσεων απαιτούνται, σε συνεργασία τόσο με κρατικούς φορείς όσο και με επαγγελματικούς συνδέσμους, ώστε το ελαιόλαδο, ως ένα από τα κύρια εθνικά προϊόντα της χώρας μας, να καταλάβει τη θέση που του αξίζει, προς όφελος του έλληνα παραγωγού, της βιομηχανίας τροφίμων, των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Ετικέτες

Documento Newsletter