ΕΦΕΤ: Ανάκληση λόγω σαλμονέλας τυποποιημένου νωπού κρέατος

ΕΦΕΤ: Ανάκληση λόγω σαλμονέλας τυποποιημένου νωπού κρέατος

Ενα τυποποιημένο νωπό μπιφτέκι με σαλμονέλα βρέθηκε μετά από δειγματοληψία του ΕΦΕΤ και ανακαλείται από την αγορά. Καλούνται οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν το συγκεκριμένο προϊόν που φαίνεται στη φωτογραφία.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος κρέατος (χοιρινό-βοδινό) με τα στοιχεία: «ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΩΠΟ» βάρους 0,600 κιλών, με ημερομηνία παρασκευής: 27/07/2024 LOT 27.07.2024 60230007 και ημερομηνία ανάλωσης έως: 08/08/2024.

Παρασκευαστής/Συσκευαστής: «ΚΑΣΙΔΗΣ Α.Ε» με διακριτικό τίτλο «ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο του ΕΦΕΤ Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Documento: Σε δίκη 17 στελέχη της ΕΛΑΣ για την προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη – Και ο Καραμαλάκης ανάμεσά τους

Καμπανάκι ΕΟΦ για «θαυματουργό διάλυμα» δήθεν αντίδοτο σε παρενέργειες εμβολίων

Τραγική κατάσταση στο ΚΥ Τήνου: Δεν διαθέτει ούτε παθολόγο – Έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter