Έφαγε μανιτάρια σε εστιατόριο με αστέρι Michelin και πέθανε την άλλη μέρα

Έφαγε μανιτάρια σε εστιατόριο με αστέρι Michelin και πέθανε την άλλη μέρα

Τραγική κατάληξη είχε το γεύμα μια οικογένειας στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο RiFF, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η María Jesús Fernández Calvo είχε παραγγείλει ένα πιάτο με μανιτάρια μορχέλα και ρύζι, γιορτάζοντας τα γενέθλια του συζύγου της.

Ωστόσο, όταν γύρισαν σπίτι τους, η γυναίκα παρουσίασε διάρροια κι έκανε εμετούς, ενώ το επόμενο πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ακόμη 11 πελάτες, μεταξύ των οποίων ο 46χρονος σύζυγος και ο δεκάχρονος γιος της άτυχης γυναίκας, παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα.

Το εστιατόρια έκλεισε μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Τα μανιτάρια μορχέλα περιέχουν την τοξίνη υδραζίνη και πρέπει να μαγειρευτούν πολύ προσεκτικά πριν καταναλωθούν. Συνήθως αποξηραίνονται και στη συνέχεια μαγειρεύονται με νερό και γάλα.

Η οικογένεια είχε παραγγείλει το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου, το οποίο κοστίζει 85 ευρώ, και περιλαμβάνει επτά πιάτα, μεταξύ των οποίων αυτιά γουρουνιού και εποχικά μανιτάρια.

Αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να επιβεβαιωθούν τα αίτια θανάτου της γυναίκας.

Ο σεφ του εστιατορίου, Bernd Knöller, εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη» και αποφάσισε το κλείσιμο του εστιατορίου όσο διαρκούν οι έρευνες.

Documento Newsletter