Εαρινό bookέτο – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

Εαρινό bookέτο – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

24 σελίδες με τα βιβλία της άνοιξης για κάθε αναγνώστη: ελληνική και ξένη λογοτεχνία, δοκίμια και ποίηση, παραμύθια για λιλιπούτειους αναγνώστες, ιστορίες για εφήβους, συμβουλές για γονείς

«Οι τελετουργίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή». Συνέντευξη της Έμυς Ντούρου με τον Δημήτρη Ξυγαλατά, Αν. καθηγητή στην Ανθρωπολογία και  τις Ψυχολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Πειραματικής Ανθρωπολογίας. «Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία των πρώτων μεγάλων πολιτισμών δεν ήταν η αναζήτηση τροφής (άλλωστε οι τροφοσυλλέκτες ζούσαν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ότι οι πρώτοι αγρότες), αλλά η ανθρώπινη ανάγκη για τελετουργία», λέει.

Η επαναστάτρια του συμβολικού. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη διάβασε το βιβλίο της Ούρσουλα ΛΕ Γκεν «Ανταποκρίσεις από άλλες διαστάσεις» με 16 απολαυστικές ιστορίες από ταξίδια σε άλλους κόσμους, μια σύγχρονη εκδοχή των Ταξιδιών του Γκιούλιβερ.

Ο φοβισμένος κύριος Γουίλ Σμιθ. Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς εξομολογείται δημοσίως την ιστορία του, και κυρίως τις αδυναμίες και τους φόβους του. Την αυτοβιογραφία του Αμερικανού σταρ διάβασε ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης.

Η ανάσταση του οπτικοακουστικού κλάδου.  Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νίκου Παππά με τίτλο «Μ.Μ.Ε. με την άδεια σας» όπου καταγράφετε η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ ειδικό κεφάλαιο περιλαμβάνει και η στρατηγική για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας με την ίδρυση του ΕΚΟΜΕ και του cash rebate που έκανε την Ελλάδα γερό παίκτη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Πάμε σινεμά διαβασμένοι.  Ένα καρέ βιβλίων που θα ανοίξει την όρεξη των αναγνωστών τόσο για διάβασμα όσο και για μια βόλτα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Προτείνει ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης.

«ΗΠΑ – Γερμανία μας έχουν για… καρπαζο-εισπράκτορα». Συνέντευξη του Θανάση Καραμπάτσου με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Γιώργο Χαρβαλιά με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια» για τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ιστορίες φρίκης, γραφειοκρατίας και απόγνωσης.  Επανακυκλοφόρησε το magnus opus του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαρλάμ Σαλάμοφ με διηγήματα για τα χρόνια που πέρασε στα σοβιετικά γκουλάγκ. Γιατί ενδιαφέρει: Φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε στο στρατόπεδο εργασίας για αντεπαναστατική δράση και κατέγραψε τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού και τιμωρίας σε 145 ιστορίες.

Πενήντα ώρες συνομιλίας με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η Αμαλία Δενδρινού γράφει για το βιβλίο του Θανάση Λάλα με τις συνεντεύξεις που είχε πάρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ («Ανδρέας Παπανδρέου – Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ»).

Ζωή στην κόψη του ξυραφιού. Ο τραγουδιστής των AC/DC, Μπράιαν Τζόνσον, αυτοβιογραφείται. Στο βιβλίο του «Οι ζωές του Μπράιαν» ο «άνθρωπος με την τραγιάσκα» θυμάται τη ζωή του και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν όλα. Γράφει ο Γιάννης Πούλλος.

Ετικέτες

Documento Newsletter