Δυτική Όχθη: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα με νεκρούς και τραυματίες – «Τεράστιες καταστροφές»

Δυτική Όχθη: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα με νεκρούς και τραυματίες – «Τεράστιες καταστροφές»

Το Ισραήλ εξαπέλυσε χθες Τετάρτη πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Δυτική Όχθη. Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο για έντεκα νεκρούς, στους οποίους προστίθενται 24 τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι «παιδιά», σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε πως παρακολουθεί την κατάσταση με «βαθιά ανησυχία». Στηλίτευσε τη χρήση «πολεμικών τακτικών» που υπερβαίνουν «τους διεθνείς κανόνες όσον αφορά τη διατήρηση της τάξης».

Σύμφωνα με τη Χαμάς, τρεις από τους νεκρούς στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν ήταν μέλη του στρατιωτικού βραχίονά του.

Το βράδυ της Τετάρτης, πυρά και εκρήξεις συνέχιζαν να ηχούν στην πόλη αυτή, οχυρό ένοπλων κινημάτων που πολεμούν εναντίον του Ισραήλ.  Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στήλες ισραηλινών τεθωρακισμένων μπήκαν στους καταυλισμούς προσφύγων Νουρ Σαμς, κοντά στην Τούλκαρεμ, Αλ Φάρα, κοντά στην Τούμπας, καθώς και στην Τζενίν.

«Οι ιατρικές ομάδες εμποδίζονται από την αρχή της επίθεσης, και οι είσοδοι στον καταυλισμό Νουρ Σαμς και στα νοσοκομεία της περιοχής αποκλείστηκαν για να εμποδιστεί» το έργο τους, τόνισε ο Άχμεντ Ζαχράν, διασώστης της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Οι καταστροφές είναι τεράστιες», καθώς ο ισραηλινός στρατός έπληξε «υποδομές στον καταυλισμό Νουρ Σαμς», καταστρέφοντας «το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χακίμ Αμπού Σαφίγια, εργαζόμενος στον δήμο της Τούλκαρεμ.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Τούλκαρεμ δήλωσε πως οι ισραηλινές επιδρομές στέλνουν μήνυμα «επικίνδυνο και άνευ προηγουμένου», προσθέτοντας πως «όλα μοιάζουν να δείχνουν ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει διάρκεια».

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ είναι καθημερινές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΑΚ: Ο άξονας του κακού – Υποσχέσεις που μένουν στα λόγια, απουσία υποδομών και έλλειμμα οδικής παιδείας

Καιρός: Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες (LIVE)

«Εθνική» υπόθεση

Ιστορική κλήρωση στο Champions League – Αυτές είναι οι 36 ομάδες που θα αγωνιστούν στο νέο φορμάτ

Νέες ταινίες: Νέα εποχή για το «Alien»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter