Δυτικά της… Αθήνας

Δυτικά της… Αθήνας

Το έχουμε ξαναπεί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλουν σε καμία περίπτωση οι δυτικές συνοικίες της πρωτεύουσας να αναβαθμιστούν και εκπαιδευτικά και οικονομικά. 

Εξού και η περίφημη ρήση προεκλογικά του πρωθυπουργού περί ψυκτικού από το Περιστέρι. Δεν διανοείται ότι μπορεί ένα παιδί από αυτές τις περιοχές να σπουδάσει μηχανικός, οικονομολόγος ή γιατρός.

Τελευταία επιβεβαίωση αυτής της ιδεοληψίας η κυβερνητική ολιγωρία σε χώρους εργασίας αλλά και στα Μέσα Μεταφοράς που έβαψε κόκκινη τη Δυτική Αττική.

Η καταστροφή στο Θριάσιο Πεδίο έχει αρχίσει εδώ και δεκαετίες με την εγκατάσταση σε αυτό των πιο ρυπογόνων βιομηχανιών της χώρας, από τη Χαλυβουργική έως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Είναι γνωστά τα κρούσματα τερατογενέσεων λόγω της τεράστιας μόλυνσης της περιοχής.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη θωράκισης των χώρων εργασίας με ευθύνη και των κυβερνητικών μηχανισμών που δείχνουν μια πλήρη αδιαφορία για την υγεία των εργαζομένων αλλά και πολλών επιχειρήσεων που θεωρούν τους υπαλλήλους τους αναλώσιμους.

Επίσης η εγκατάλειψη των κρατικών συγκοινωνιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αποτέλεσμα τη μείωση των δρομολογίων προς τη Δυτική Αττική με συνέπεια τον συνωστισμό στα λεωφορεία και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Και δεν γίνεται λόγος για τεστ. Απλά αυτά δεν υπάρχουν.

Μετά την τεράστια ανεργία που ταλανίζει την περιοχή, μετά την πλήρη υποβάθμιση των συνθηκών διαμονής, την τερατώδη μόλυνση που βγαίνει ακόμη και πάνω από την Πάρνηθα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κτυπάει δυνατότερα τη μεγαλύτερη εργατούπολη της χώρας.

Με τις αντιφατικές της αποφάσεις και τα διφορούμενα μηνύματα που εκπέμπει καθώς έχει χάσει τελείως τον έλεγχο της πανδημίας καταστρέφει την οικονομία όχι μόνο των δυτικών περιοχών της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας. Με τη μόνη λύση που μπορεί να σκεφτεί, τα σκληρά lockdown, και έχοντας εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στο εμβόλιο, χωρίς ουδεμία ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και καμία βοήθεια σε εργαζόμενους, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο.

Μόνο η αντίδραση των πολιτών μπορεί να σταματήσει την καταστροφή.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter