Η πρωινή αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι προκαλεί περιδίνηση στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και κυρίως πολλά προβλήματα στον ίδιο.
Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, εφόσον το κόμμα έμεινε με 4 βουλευτές (Θοδωράκης, Λυκούδης, Μαυρωτάς, Ψαριανός).
Αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα έχει πλέον τα προνόμια του αρχηγού στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για παράδειγμα όταν θα έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει χρόνο αγόρευσης ως κοινός βουλευτής. Επιπλέον Το Ποτάμι δεν θα εκπροσωπείται με αντιπρόεδρο στο Προεδρείο της Βουλης – θέση που καλύπτει σήμερα ο Σπύρος Λυκούδης.
Ακόμη ένας πονοκέφαλος είναι το γεγονός ότι δεν θα εκπροσωπείται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, πράγμα που σημαίνει ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στις συνεδριάσεις των επιτροπών.
Πώς μπορεί να αντιδράσει ο Σταύρος;
Εκτός από τη στωική θέαση της κατάρρευσης του κόμματος του ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μπορούσε να «διασωθεί» κοινοβουλετικώς αν ενδεχομένως πείσει κάποιον από τους ανεξάρτητους βουλευτές που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες – που βεβαίως ακόμη παραμένουν στη σφαίρα του ανεπιβεβαίωτου – που θέλουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει κάνει μια πρώτη επαφή με τον προσφάτως αποπεμφθέντα από την Φώφη Γεννηματά, Θανάση Θεοχαρόπουλο που είναι ίσως μια λύση.
Από την άλλη αναμένεται η κίνηση του Γρήγορη Ψαριανού που επίσης έχει δηλώσει αρνητικός και στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και φουντώνει το φλερτ του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιθανή έξοδος του Ψαριανού θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Σταύρο Θεοδωράκη.