Δύο… υπέρκομψα κι ανέμελα χρόνια

Δύο… υπέρκομψα κι ανέμελα χρόνια

Δύο χρόνια. Δύο χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία αυτοί που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει. Οι «άριστοι», οι θρησκευόμενοι, οι πλυμένοι, οι σιδερωμένοι, οι οικογενειάρχες, οι παντρεμένοι με θρησκευτικό γάμο, οι έχοντες βαπτισμένα παιδιά, οι πατριώτες.

Αυτό πούλησαν προεκλογικά, αυτό ήθελε ο λαός και σήμερα έχουν το τιμόνι της χώρας.

Εν τω μεταξύ αν τους γυρίσεις ανάποδα η ανηθικότητα τους θα ψάχνει φρεάτιο να κρυφτεί.

Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

*** Σε αυτά τα δύο χρόνια είδαμε πολλά να θυμίζουν το μετεμφυλιακό κράτος του ’50 κι άλλα τόσα την επταετία της Χούντας. Πρόοδο σίγουρα δεν το λες. Δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων μπήκαν στην ντουλάπα για χατίρι εργοδοτών και επιχειρηματιών. Έφεραν ατομικές συμβάσεις. Απελευθέρωσαν τις απολύσεις. Ανίκανοι κι αγράμματοι σε αρκετές περιπτώσεις πήραν θέσεις εξουσίας με αυξημένους μισθούς. Άλλαξαν νόμοι και έφεραν ντροπιαστικές τροπολογίες ραμμένες στα μέτρα τους. Μοίρασαν χρήμα σε ΜΜΕ. Μοίρασαν χρήμα σε συγγενείς και φίλους με απευθείας αναθέσεις. Διόρισαν δημοσιογράφους. Προσέλαβαν κι άλλους αστυνομικούς. Αγόρασαν περιπολικά και εξοπλισμό. Ξεκίνησαν την ύφεση πριν την πανδημία. Έβαλαν ακόμα πιο σφικτά τη θηλιά στον λαιμό των οφειλετών. Άφησαν απλήρωτα τα δάνεια του κόμματός τους. Έσπασαν υγειονομικά μέτρα. Κατηγόρησαν νέους για τη διασπορά. Έβαλαν συζύγους, παιδιά, φίλους να εμβολιαστούν νωρίτερα από τους άλλους. Πανηγύρισαν που άλλες χώρες είχαν πιο πολλούς νεκρούς από την Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας. Μας έβαλαν σαν σαρδέλες στα ΜΜΕ γιατί ο ιός δεν κολλάει. Αύξησαν τους μαθητές στις τάξεις των δημοτικών και των σχολείων. Άφησαν εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές. Βρήκαν ευκαιρία να νομοθετήσουν ό,τι γούσταραν με τη Βουλή μισοάδεια. Έδειραν νεαρούς. Έδειραν συνταξιούχους. Τσιμέντωσαν την Ακρόπολη. Εξαπατήθηκαν από την υποκριτική τέχνη του Λιγνάδη. Οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας ανεργίας για τους νέους.
Και είπαν ψέματα. Πολλά ψέματα. Και θα πουν κι άλλα.
Και έκαναν κωλοτούμπες. Πολλές κωλοτούμπες. Και θα κάνουν κι άλλες.

*** Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την είσοδο τεσσάρων μελών της αποστολής της Φενερμπαχτσέ με συμπτώματα κορονοϊού. Εμένα περισσότερο μου προκαλεί το ενδιαφέρον ότι μιλάνε μεταξύ τους με πακιστανικά τηλέφωνα, όπως οι συμμορίες της μαφίας. Φανταστείτε τι λένε. Μόνο αυτό σας λέω.

*** Πως λέγεται αυτό που πας σε ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση κι απλά τελείωσε τώρα, αλλά εσύ το παρουσιάζεις τη μέρα της επετείου της νίκης σου ως δικό σου;
Βαθιά πολιτικά ανήθικο;
Το έχει κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνει, αλλά ρε φίλε πας δύο χρόνια ακριβώς μετά τη νίκη σου σε έργο των άλλων και λες ότι δεν θα μπορούσες να φανταστείς πιο συμβολική επίσκεψη γι’ αυτή τη μέρα και πως η κυβέρνησή σου είναι κοντά στους πολίτες;
Δυο μέρες πριν έλεγες ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία.
Ντροπή. Αυτό μόνο…

*** Το ίδιο έκαναν και με τον διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών. Πανηγύριζαν ενώ θα γίνουν με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

*** Το ίδιο και σε ό,τι αφορά στις κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας. Αλλά ο Δημητριάδης και τα Πετσωμένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τεράστια επιτυχια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

*** Ξεκίνησαν για τα καλά οι πληρωμένες συνεντεύξεις διευθυντάδων κολλεγίων στα κανάλια. Λογικό. 25.000 παιδιά θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων. Τι θα κάνουν; Πλήρωνε μπαμπά ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Ναι και οι άλλοι θα πληρώσουν, αλλά εσένα θα σε τσούξει πιο πολύ. Πίστεψέ με.

*** Μενδώνη και Καραμανλής είναι αγαπητοί, πάντως, στη Θεσσαλονίκη, ε;
Προχώρα Κώστα. Προχώρα Λίνα.
Γιατί τα κάγκελα δεν τα βλέπω γερά…


*** Στο Δεσποτικό έγινε, τελικά, το δείπνο του Κυριάκου και της Μαρέβας με τους υπέρλαμπρους φίλους τους. Στο Δεσποτικό που έχει κηρυχτεί επίσημα από το 2000 ως αρχαιολογικός χώρος. Ποτέ δεν θα βαρεθούμε με τον Κυριάκο. Πάντα θα μας εκπλήσσει.

*** Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον κορονοϊό.
Προστατέψτε τον εαυτό σας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

*** #free_jeronymoboss

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter