Δούρου για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας: «Ποια είναι η συμφωνία που έχουν κάνει Μητσοτάκης και Ερντογάν;»

Το ακριβές περιεχόμενο της «πολύ καλής συμφωνίας» ΜητσοτάκηΕρντογάν ζητά να μάθει η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μετά τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο Haberturk.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ σημείωσε πως «τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν κάνει μια πολύ καλή συμφωνία με μια πραγματικά θετική προσέγγιση, δηλαδή με στόχο να μπορέσουμε να ζήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον αντί να αυξάνουμε την ένταση, να μπαίνουμε σε συγκρούσεις μεταξύ μας. Και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρήσουμε αυστηρά τη συμφωνία».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, η Ρένα Δούρου τονίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, «που συνεχίζει να ασκεί αδιαφανή εξωτερική πολιτική», οφείλει να απαντήσει άμεσα:

  • Ποιο το ακριβές περιεχόμενο της “πολύ καλής συμφωνίας” που έχουν κάνει ο Τούρκος πρόεδρος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην οποία αναφέρεται ο Τούρκος υπουργός;
  • Ειδικότερα σε τι συνίσταται η “πραγματικά θετική προσέγγιση” που αναφέρει ο Γ. Γκιουλέρ;
  • Αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση τη διατύπωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, που στην ουσία αποδίδει και στην Ελλάδα αύξηση της έντασης στις διμερείς σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να “ζήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον αντί να αυξάνουμε την ένταση”;

«Να σημειωθεί ότι ο Γ. Γκιουλέρ δήλωνε στις 16/8 για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ότι “σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η “ειρηνευτική επιχείρηση”» επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Οι πυροσβέστες ζητούν από τον πρωθυπουργό την αποπομπή Κικίλια, όμως πώς ο Νέρωνας 1 να διώξει τον Νέρωνα 2;»

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες απαντούν στον Κικίλια: Κύριε Υπουργέ ψεύδεστε συνειδητά!

Επίσκεψη Κασσελάκη στους εποχικούς πυροσβέστες της Νέας Μάκρης – «Ήρωες το καλοκαίρι, το χειμώνα ξεγραμμένοι» (Videos)

Ανοικτή επιστολή και πρωτοβουλία Χάρη Δούκα για την Αττική: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ανακόψει την καταστροφή

Μία εβδομάδα μετά τη φωτιά και αφού τελείωσε τις διακοπές του ο Μητσοτάκης θα πάει στην Πεντέλη

Χωρίς ρεύμα Ίος, Σίκινος και Φολέγανδρος: Αποκαθίσταται σταδιακά λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Κρήτη: Περίεργο εργατικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου