Δούρου για Κάσο: Επιθετική στάση της Τουρκίας, αφωνία από την ελληνική κυβέρνηση

Δούρου για Κάσο: Επιθετική στάση της Τουρκίας, αφωνία από την ελληνική κυβέρνηση

«Συνεχίζει την παθητική στάση και την αφωνία της η κυβέρνηση ενώ διαδέχονται η μία μετά την άλλη οι αποκαλύψεις για την επιθετική στάση της Τουρκίας που φαίνεται ότι επιβάλλει τη στρατηγική της, εκείνη της “Γαλάζιας πατρίδας” στο Αιγαίο. Τη στρατηγική της ντε φάκτο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας – στρατηγική που η κυβέρνηση έχει επιλέξει, στο βωμό των “ήρεμων νερών του Αιγαίου” να αφήσει αναπάντητη», δήλωσε η Ρενα Δούρου σχετικά με ανησυχητικά γεγονότα στην Κάσο, τα οποία μένουν εν πολλοίς αόρατα από ΜΜΕ, που κατά τα άλλα κόπτονται για τα εθνικά θέματα.

«Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, τουρκικό drone, πετούσε ανενόχλητο εντός του FIR Αθηνών, παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και πετώντας εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προκειμένου να παρακολουθεί και να ελέγχει το ιταλικό σκάφος IEVOLI RELUME που εκτελούσε εργασίες νοτιοανατολικά της Κάσου, στο πλαίσιο Navtex του Σταθμού Ηρακλείου Κρήτης με αριθμό 821/24, για τις 20 και 21 Αυγούστου. Το περιστατικό σημειώθηκε σε συνέχεια της προκλητικής παρουσίας της τουρκικής φρεγάτας F 493 TCG Gelibolu που παρακολουθούσε και αυτή το ιταλικό σκάφος», συμπληρώνει η τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καθώς και η σιωπή διαρκείας εκ μέρους της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η περίπτωση της Κάσου και την πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, για την οποία στις 2 Αυγούστου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Αλλά ενδεικτικό σύμπτωμα των κινδύνων / απειλών που συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελλάδας η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου».

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»

Φουντώνει η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης- Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης ψάχνει «επανεκκίνηση» στη ΔΕΘ

Ο Πολάκης επανέρχεται, ζητάει εξηγήσεις από τη Λινού και παρέμβαση εισαγγελέα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter