Δούρου: «Δεν αγωνιούμε για την καρέκλα αλλά για το κόμμα που παλέψαμε μια ζωή»

Δούρου: «Δεν αγωνιούμε για την καρέκλα αλλά για το κόμμα που παλέψαμε μια ζωή»

«Οφείλουμε εδώ και τώρα να αλλάξουμε ρότα. Να στραφούμε στη σιωπηλή πλειοψηφία. Τους πολίτες, τις φίλες, τους φίλους, τις και τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του ΣΥΡΙΖΑ Κοινωνικού Ενωτικού Μετώπου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε η Ρένα Δούρου στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή.

«Όλες και όλους που πονάνε για την Αριστερά, που ελπίζουν στην Αριστερά. Που θέλουν να είναι στρατιώτες της Αριστεράς και όχι στρατηγοί. Που δεν ταυτίζουν την Αριστερά με οφίτσια. Που δεν την κάνουν καριέρα. Που δεν διεκδικούν στο όνομα της Αριστεράς πάντα, 4 και βάλε βουλευτικές θητείες. Μιλώ για αυτούς που πιστεύουν με ανιδιοτέλεια στις αξίες της Αριστεράς. Και που διψούν να ακούσουν επιτέλους για πολιτικές, ιδεολογικές προτάσεις» είπε μεταξύ άλλων.

«Ας δεσμευθούμε εδώ και τώρα ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των μελών του έχει παρόν και μέλλον. Και θα παραμείνει ο εφιάλτης των ισχυρών. Το αποκούμπι των αδύναμων» είπε σε άλλο σημείο.

Αναλυτικά σημεία από την τοποθέτηση της Ρένας Δούρου:

• Είμαστε η πλειοψηφία, συντρόφισσες και σύντροφοι, η σιωπηλή πλειοψηφία που επειδή δεν κραυγάζουμε δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιούμε.

• Σε αντίθεση με κάποιους που βγαίνουν στα κανάλια, ομνύουν στην ενότητα και δηλώνουν υποψήφιοι σε κούρσες που δεν έχουν προκηρυχθεί, εμείς αγωνιούμε ειλικρινά.

Δεν αγωνιούμε για την καρέκλα αλλά για το κόμμα που παλέψαμε μια ζωή

• Αγωνιούμε για το κόμμα που κτίσαμε μαζί στα πέτρινα χρόνια του Συνασπισμού.

• Και ας μην θεωρείται η σιωπή μας αδυναμία. Όπως δεν είναι αδυναμία η απουσία μας από τα κανάλια – εμένα με καλούν συνέχεια αλλά προτιμώ πρώτα να μιλώ στα όργανα.

• Σήμερα η μιντιακή απουσία είναι αξιοπρέπεια όχι απουσία γνώμης.

• Εμείς που έχουμε δώσει τις ζωές μας, έχουμε παλέψει, κάποιοι είμαστε ακόμη στα δικαστήρια για το κόμμα, δεν αγωνιούμε ούτε για καρέκλα ούτε για καριέρα. Ούτε για κάποια προσωπική πορεία.

• Γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι προσωπικές πορείες, όσο επιτυχημένες κι αν είναι αυτές, άθροισμα πολιτικό δεν δίνουν. Ούτε κομματικό ήθος εκφράζουν.

Ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε ΣΥΡΙΖΑ

• Εμείς ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε περάσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Και θυμάμαι πάντα την δεοντολογικά κομματική στάση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που, κάποιοι κατηγορούσαν ως δεξιό, που θεωρούσε κρίσιμη τη διαφύλαξη των κλειδιών της Κουμουνδούρου. Του κοινού μας σπιτιού που δεν χαρίζουμε σε κανέναν.

• Οφείλουμε λοιπόν τα αλλάξουμε πολλά όμως χωρίς ανθρωποφαγία, χωρίς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που αμαυρώνουν την Αριστερά και χαροποιούν όσους τη θεωρούν ελαττωματική ιδέα.

• Πάρτε για παράδειγμα αυτό το απαράδεκτο που ακούμε για … ‘φρουρά Τσίπρα’. Λες και οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι δεν έχουν προσωπικότητα και πρέπει να ετεροκαθορίζονται και μάλιστα ως … φρουρά! Λες και ο τέως πρόεδρος έχει ανάγκη από … φρουρά σα να ήταν έκπτωτος τύπου Καντάφι ή Μουμπάρακ!

• Τέτοιες εξελίξεις όπως οι τωρινές δεν αξίζουν για το κόμμα έδινε το πολιτικό του στίγμα ως κόμμα διακυβέρνησης στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες. Του κόμματος – συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράδοσης των αγώνων του λαού μας. Του ΕΑΜ που διαχειρίστηκε την ήττα με ήθος όχι με ευτέλεια. Της γενιάς που είδε τις ελπίδες της για κοινωνική αλλαγή να διαψεύδονται, της γενιάς του 114, όλων εκείνων που γνώρισαν ήττες, συγκρούσεις εσωτερικές βίαιες αλλά δεν ευτελίστηκαν.

Να στραφούμε σε όλες και όλους που θέλουν να είναι στρατιώτες της Αριστεράς και όχι στρατηγοί

• Οφείλουμε εδώ και τώρα να αλλάξουμε ρότα. Να στραφούμε στη σιωπηλή πλειοψηφία. Τους πολίτες, τις φίλες, τους φίλους, τις και τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του ΣΥΡΙΖΑ Κοινωνικού Ενωτικού Μετώπου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όλες και όλους που πονάνε για την Αριστερά, που ελπίζουν στην Αριστερά. Που θέλουν να είναι στρατιώτες της Αριστεράς και όχι στρατηγοί. Που δεν ταυτίζουν την Αριστερά με οφίτσια. Που δεν την κάνουν καριέρα. Που δεν διεκδικούν στο όνομα της Αριστεράς πάντα, 4 και βάλε βουλευτικές θητείες. Μιλώ για αυτούς που πιστεύουν με ανιδιοτέλεια στις αξίες της Αριστεράς. Και που διψούν να ακούσουν επιτέλους για πολιτικές, ιδεολογικές προτάσεις.

• Ναι, για αυτούς τους ανθρώπους μιλώ. Που απέναντί τους έχουμε ευθύνη και καθήκον να δείξουμε με πράξεις ότι η Αριστερά δεν αρχίζει και τελειώνει με… εμάς. Ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για το κόμμα που θα υπηρετεί τις δικές τους αγωνίες, τους δικούς τους αγώνες για το μέλλον της πατρίδας, των παιδιών μας. Ένα κόμμα που αναγνωρίζει τα λάθη του, αναζητά τις αιτίες για να τα διορθώσει. Ένα κόμμα που δεν θα περιορίζει τη δράση του στη Βουλή.

• Θυμόμαστε τις σαρωτικές παρεμβάσεις του Τσίπρα κόντρα στον Μητσοτάκη στη Βουλή. Και ; Ποτέ δεν καταφέραμε να τις μετατρέψουμε σε νίκες στην κοινωνία. Για αυτό και σήμερα έχουμε τη δεύτερη θητεία ενός πθ που μέσα στη Βουλή μπερδεύει τον Ρουσώ με τον Μοντεσκιέ και εκτός Βουλής ισοπεδώνει την κοινωνία υπό τις ευλογίες των συστημικών ΜΜΕ.

• Μια κουβέντα εδώ για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για την Αυγή και το Κόκκινο. Τις απαραίτητες φωνές όχι ενός κόμματος αλλά της εναλλακτικής ενημέρωσης που δίνει το λόγο σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Δεν μιλάμε απλά για ένα ραδιόφωνο και μία εφημερίδα. Μιλάμε για δυο αριστερές φωνές που πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα, με κάθε μέσο. Με οικονομική στήριξη, με συνδρομές, με εκδηλώσεις. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το πράξει κανείς στη θέση μας. Είναι δικό μας χρέος. Για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση. Για τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα παραμείνει ο εφιάλτης των ισχυρών

• Ας δεσμευθούμε εδώ και τώρα ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των μελών του έχει παρόν και μέλλον. Και θα παραμείνει ο εφιάλτης των ισχυρών. Το αποκούμπι των αδύναμων.

• Τα μέλη αυτά μας δείχνουν το δρόμο πως θα γλυτώσουμε τον αυτοεξετευλισμό.

• Προσωπικά είμαι εδώ για να δώσω αυτή τη μάχη για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για προοδευτική διακυβέρνηση πάνω από προσωπικές στρατηγικές. Και δεν είμαι μόνη. Είμαστε πολλές και πολλοί, συντρόφισσες και σύντροφοι και θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα.

Διαβάστε  επίσης: 

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε μομφή κατά Κασσελάκη από τους 87 – Έθεσε υποψηφιότητα και ο Πολάκης: «Πρόεδρε δεν κάνεις για αρχηγός»

Πύρινη ομιλία – μομφή Πολάκη σε Κασσελάκη – Η δέσμευση για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ και οι στίχοι του Ρίτσου (Video)

Δεν στήνει κάλπες ο Κασσελάκης και προκαλεί για μομφή: «Με τρώει το χέρι μου να σηκώσω το γάντι… Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter