Δουλειές με… μουστάκια για τον Κένεθ Μπράνα

Δουλειές με… μουστάκια για τον Κένεθ Μπράνα

Ο βρετανός σταρ παίζει στο «Οπενχάιμερ», έχει ολοκληρώσει το τρίτο του φιλμ ως Ηρακλής Πουαρό και ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά μια διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων των ‘90ς.

Στο ομολογουμένως εντυπωσιακό «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν που θα δούμε στη χώρα μας στις 24 Αυγούστου, ο Κένεθ Μπράνα κρατά ένα μικρό αλλά σημαδιακό ρόλο για την έκβαση της ιστορίας. Υποδύεται το δανό νομπελίστα φυσικό Νιλς Μπορ (1885- 1962) από τους θεμελιωτές της κβαντικής φυσικής, ο οποίος επηρέασε όσο λίγοι τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, πατέρα της ατομικής βόμβας.

Ο Μπράνα που γνωρίζει μια δεύτερη κινηματογραφική άνοιξη τα τελευταία χρόνια (το θαυμάσιο και αυτοβιογραφικό «Μπέλφαστ» του είναι από τις ελάχιστες ταινίες που έχουν αποτυπώσει τόσο πειστικά την παιδική ψυχοσύνθεση), έχει έτοιμη και την τρίτη διασκευή ενός μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι. Μετά από το «Έγκλημα στο Οριάν εξπρές» (2017) και το «Έγκλημα στο Νείλο» (2021) ο Μπράνα «φοράει» και πάλι τα ρούχα μαζί με το θεαματικό μουστάκι του δαιμόνιου βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Το «Μυστήριο στη Βενετία» (Haunting in Venice) αποτελεί ένα μεταφυσικό θρίλερ που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Κρίστι «Το Πάρτυ» (Halloween party). Το στόρι διαδραματίζεται στη μεταπολεμική Βενετία την περίοδο των Αποκριών και σηματοδοτεί την επιστροφή στη δράση του Πουαρό ο οποίος καλείται να λύσει ένα ακόμη μυστήριο. Συνταξιούχος πλέον και αυτοεξόριστος στη λαμπερή ιταλική πόλη, ο βέλγος παρευρίσκεται απρόθυμα σε μια απόκρυφη τελετή που συντελείται σε παρακμιακό, στοιχειωμένο παλάτι. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο ντετέκτιβ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα κόσμο σκιών και μυστικών. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν η Τίνα Φέι, η Μισέλ Γιέο, ο Τζέιμι Νόρναν, η Κέλι Ράιλι κ.α.

Τέλος, ο βρετανός δημιουργός βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει την κινηματογραφική live-action διασκευή του «Gargoyles», μιας καλτ σειράς κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ‘90. Η παραγωγή ανήκει στην Disney και το σενάριο αφηγείται την ιστορία των Γκάργκοϊλ, νυχτερινών πλασμάτων που ξυπνούν από μακρόχρονη χειμερία νάρκη στην Νέα Υόρκη του ‘90.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter