Δουδωνής: «Χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταστήσει ορατό το ‘αόρατο χέρι’ του Μαξίμου στα Τέμπη»

Δουδωνής: «Χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταστήσει ορατό το ‘αόρατο χέρι’ του Μαξίμου στα Τέμπη»

«Στις 26 Μαρτίου 2008 από αυτό εδώ το βήμα, ο άνθρωπος που μίλησε μόλις πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί 16 χρόνια μετά ξανακαταθέτουμε μαζί με όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση πρόταση μομφής, η οποία θα πιέσει και θα καλέσει τον Πρωθυπουργό να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο. Γιατί αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης. Κι αν τον έχετε ξεχάσει, κ. Σκέρτσο, τον θυμόμαστε εμείς», τόνισε ο Παναγιώτης Δουδωνής από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενος στον Άκη Σκέρτσο, υπογράμμισε: «Αλλά ξέρετε κ. Σκέρτσο, συμφωνούμε σε κάτι. Είναι σπάνια ευκαιρία ότι συμφωνούμε σε κάτι, οπότε θέλω να το επισημάνω. Είπατε ότι εισάγονται στην αίθουσα και είναι πολύ προβληματικό, μυθεύματα και παραπολιτικά. Ναι, συμφωνούμε ότι πράγματι εισάγονται μυθεύματα στην αίθουσα γιατί, -επειδή τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα-, μύθευμα είναι το ότι τα χαρακτηρίσατε μυθεύματα».

«Είναι ένα μετα-μύθευμα, ξέρετε. Γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες μίλησε για την περίφημη συνάντηση των δύο υπουργών Επικρατείας σε σπίτι συμφερόντων. Έτσι το λένε, δεν έχει ονοματεπώνυμο, -να το ξέρετε-, είναι σπίτι συμφερόντων. Είπε λοιπόν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «για αντιπερισπασμό προσπάθησε ο κ. Ανδρουλάκης, να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα και κοινωνικές συναντήσεις». Αυτό όμως που ξαναείπε σήμερα, είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα για μια συνάντηση, η οποία ήταν σε φιλικό επίπεδο. Δεν είχε καμία σχέση». Άρα έγινε ή δεν έγινε; Έγινε, λέει ο κ. Μαρινάκης. Άρα, είναι μύθευμα το ότι το αρνείστε, κ. Σκέρτσο», πρόσθεσε.

«Και επειδή μιλήσατε για δέκα αλήθειες και δέκα ψέματα, σας κόψαμε στην ένατη, πάρτε ένα ψέμα ακόμα, κατατίθεται στα πρακτικά της Βουλής. Αναρωτιέστε γιατί καταθέτουμε πρόταση μομφής, πως τολμήσαμε. Θέλω να σας θυμίσω ότι έχουν μαζευτεί 1.350.000 υπογραφές εναντίον της συγκάλυψης σας. Αν το κοινοβούλιο δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, αν δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντι στο έγκλημα που συντελείται, το δεύτερο έγκλημα της συγκάλυψης, ποιος θα το εκφράσει, κ. Σκέρτσο;» ανέφερε ο Παναγιώτης Δουδωνής

Και συνέχισε: «Ποιος θα το εκφράσει, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης; Αυτή δεν είναι η λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας; Δεν πρέπει να λειτουργεί το κοινοβούλιο ως εκφραστής της σκέψης των αισθημάτων, της αντίδρασης, της έλλογης και όχι παράλογης του ελληνικού λαού; Δεν είναι η ουσία του κοινοβουλευτισμού αυτή; Ή μήπως να αφήσουμε την οργή και την αγανάκτηση να πηγαίνει σε άλλες ακραίες κατευθύνσεις όπως εσείς θέλετε; Εσείς, που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κατασκευάσετε την ακροδεξιά στη χώρα, ο μεγάλος χορηγός της ακροδεξιάς. Και επίσης, επειδή ακούω «συμφέροντα – συμφέροντα». Θα πείτε ονοματεπώνυμα;»

Επίσης, υπογράμμισε: «Ο κ. Βορίδης που ήρθε εδώ και μίλαγε πάλι για συμφέροντα, αν δεν θυμάται τα ονοματεπώνυμα, ας κοιτάξει το άλμπουμ των φωτογραφιών του. Σίγουρα στην κατηγορία «αγαπημένα» θα ξαναβρεί μία- δύο φωτογραφίες και θα θυμηθεί τα ονοματεπώνυμα που ξεχνάει. Και αν δεν τα θυμηθεί ο κ. Βορίδης, να τα θυμηθούν οι δύο Υπουργοί Επικρατείας σας, που τα έχουν και φρέσκα τα ονοματεπώνυμα. Για αυτό έχετε τελικά πέντε υπουργούς Επικρατείας στην Κυβέρνηση. Για να έχουμε πέντε διαφορετικές εκδοχές της αλήθειας. Άλλες πέντε, μαζί με τις δέκα που είπατε πριν. Τώρα, ακούμε το εξής παράλογο επίσης. Η δικαιοσύνη λέτε, επιλαμβάνεται. Μάλιστα. Η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται επί πολιτικών προσώπων και δεν το θυμάμαι; Η δικαιοσύνη δύναται να επιληφθεί επί υπουργικής ευθύνης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Υπουργού; Όχι».

Σημείωσε, επίσης: «Τι κάνει το Σύνταγμα στο άρθρο 86, για το οποίο μάλιστα ο κ. Πρωθυπουργός όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί, -εγώ λέω ας το αφήσουμε έτσι ή ας το αλλάξουμε δεν έχει σχέση με τη συζήτηση, θα τα συζητήσουμε στη συνταγματική αναθεώρηση, είμαστε πολύ χαρούμενοι να το συζητήσουμε αυτό-, αλλά πείτε μου, τι λέει το άρθρο 86; Λέει ότι όταν κάποιος είναι υπουργός απαλλάσσεται των ευθυνών του; Λέει ότι όταν κάποιος είναι Υπουργός, είναι υποχρεωμένη η Βουλή να μην τον παραπέμψει σε προανακριτική; Όχι. Το άρθρο 86, κ. Σκέρτσο και κύριοι της Κυβέρνησης, λέει ότι η Βουλή αποφασίζει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Πότε μόνο μπορεί η Βουλή να αποφασίσει να μην γίνει προανακριτική επιτροπή; Όταν η κατηγορία είναι προδήλως αβάσιμη».

Συνέχισε λέγοντας: «Προδήλως αβάσιμη, λοιπόν, για τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η κατηγορία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα. Αυτό δεν λέτε στον ελληνικό λαό. Κανένα σύνταγμα, κανένας κανονισμός της Βουλής, δεν εμποδίζουν τη δίωξη του κ. Καραμανλή, τη δίωξη του κ. Καραμανλή, την εμποδίζουν οι 158 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ενθουσιασμένοι τον χειροκροτούσαν χθες, παίρνοντας στο ακέραιο συλλογική, πολιτική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, αυτή είναι η πραγματικότητα. 158 υπογραφές συγκάλυψης και 158 ψήφοι συγκάλυψης σήμερα κατά την πρόταση μομφής. Αλλά επειδή λέτε και ξαναλέτε για συμφέροντα, έχω κι άλλα συμφέροντα εδώ. Η εφημερίδα «Καθημερινή», τα μάθατε; Σήμερα, δημοσιεύει άρθρο που υπογράφει ο κ. Σουλιώτης, ποιοι πήραν τα ηχητικά αρχεία. Ένας υπάλληλος του ΟΣΕ, στις 4 το πρωί, εκτελώντας εντολή προϊσταμένου του και ενώ όλη η Ελλάδα θρηνούσε τους νεκρούς των Τεμπών, μπήκε, πήρε το αρχείο, το έδωσε στον προϊστάμενο του και αυτός το έδωσε σε τρία ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ. Ενός ΟΣΕ και μιας ΕΡΓΟΣΕ που είναι γεμάτες κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και το έχουμε αναλύσει αυτό πολλές φορές. Ο κ. Τερεζάκης, ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ, ήρθε στην εξεταστική επιτροπή και κατέθεσε ότι αυτός πήρε το ηχητικό αρχείο. Τώρα έντρομος, λέει ότι δεν ήταν το ηχητικό αρχείο, αλλά το αρχείο σηματοδότησης».

Και κατέληξε: «Ο κ. Τεραζάκης είναι ένας ψευδομάρτυρας, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής. Κατατίθεται στα πρακτικά. Και το ερώτημα είναι:ο εκλεκτός σας, για τον ΟΣΕ, εκτελώντας εντολές ποιου είναι ψευδομάρτυρας; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός στην ψευδομαρτυρία; Είναι η αόρατος χειρ του Μεγάρου Μαξίμου. Η αόρατος χειρ που έκανε τις υποκλοπές. Η αόρατος χειρ η οποία έφερε τα αρχεία με τα emails των ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών στην υποψήφιά σας. Η αόρατος χειρ που και τώρα οδηγεί στη συγκάλυψη. Χρέος λοιπόν της δημοκρατίας, χρέος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, χρέος της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό το αόρατο χέρι να το καταστήσει ορατό και διάφανο στο σύνολο του Ελληνικού λαού και να απολογηθείτε, γιατί αυτό είναι το χρέος σας απέναντι στο Κοινοβούλιο».

Documento Newsletter