«Δωρεάν Παιδεία» φώναξαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην απεργία και τη διαδήλωση της Αθήνας (Video-Photos)

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους φωνάζοντας «Δωρεάν Παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στα Πειθαρχικά και στους εκβιασμούς». Μια μεγάλη διαδήλωση έκλεισε το κέντρο της Αθήνας και η απεργιακή κινητοποίηση θεωρείται από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ’ αγώνες κατακτιέται» και «Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα, δεν γίνεται αλλιώς» ήταν  τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση.

YouTube video player

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, αναφέρθηκε από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια σε όλα εκείνα που βγάζουν τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους.

Κατήγγειλε κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας που αντί να πάρουν μέτρα και να δώσουν λύσεις στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, τους διώκουν. Τόνισε πως οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που πρέπει να απολογηθούν για την κατάσταση της Παιδείας και δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν με νέες Γενικές Συνελεύσεις, με συμμετοχή στην απεργία στις 20 Νοέμβρη, με καθημερινή πάλη.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης, ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια, να ζουν αξιοπρεπώς από τον μισθό τους, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, ίδια για μόνιμους και αναπληρωτές.

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, στην Αθήνα (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διαδικασία ακρόασης με το ερώτημα της δυνητικής αργίας στην οποία παραπέμφθηκαν δύο συνάδελφοί τους της ΕΛΜΕ Πειραιά για συνδικαλιστικούς λόγους, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία, που είχε εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για σήμερα Τετάρτη, κρίθηκε παράνομη από δικαστήριο, μετά από προσφυγή του υπουργείου Παιδείας την Τρίτη. Ομως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε εκ νέου την απεργία, αναβαθμίζοντας την σε απεργία όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ – Πότε θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Οι εκδόσεις Αρμός διέκοψαν συνεργασία με συγγραφέα μετά από χυδαία σχόλια για την καταστροφή της Γάζας

Αμαλιάδα: Η «διαβολική» σύμπτωση της παρουσίας μιας 24χρονης μπροστά στον θάνατο τεσσάρων παιδιών – Πέθαινε ένα κάθε χρόνο

Διάλυση του ΕΣΥ: Στην Κρήτη 9.300 άνθρωποι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο!