Δολοφονία Χανίγιε: Την Παρασκευή στο Κατάρ η κηδεία του – Τριήμερο πένθος στο Ιράν

Δολοφονία Χανίγιε: Την Παρασκευή στο Κατάρ η κηδεία του – Τριήμερο πένθος στο Ιράν

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια την Παρασκευή, αναφέρει το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό κανάλι Al Hadath.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή στην Τεχεράνη, ενώ στη συνέχεια το φέρετρο θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Ντόχα για να γίνει η επίσημη κηδεία. Η ταφή θα γίνει στην πόλη Λουσαΐλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς ζούσε στην πόλη του Κόλπου από το 2019.

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Το Ιράν κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ αλ Θανί αναφέρθηκε στο σημερινό περιστατικό και άφησε αιχμές κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι «οι πολιτικές δολοφονίες οδηγούν στο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να πετύχει η διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαμεσολαβητή ή το άλλο μέρος;».

Η Συρία δήλωσε, στο μεταξύ, πως ο θάνατος του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Τεχεράνη, την ευθύνη για τον οποίο απέδωσε στο Ισραήλ, θα μπορούσε να «προκαλέσει φωτιά σε όλη την περιοχή».

«Η Συρία καταδικάζει αυτή τη θρασεία σιωνιστική επίθεση και αυτήν τη σοβαρή προσβολή στην κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, o εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε πως ο θάνατος του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον της κατοικίας του στο Ιράν, είναι «μια μεγάλη απώλεια». «Αφήνει μαθήματα αντίστασης, θυσίας, υπομονής και ανεκτικότητας… και θυσίας σε εκείνους που τον ακολουθούν», πρόσθεσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγιε: Τρόμος για γενίκευση της σύρραξης


Όταν ο Χανίγιε της Χαμάς έδωσε συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη (Video)


Ποιος ήταν ο Ισμαήλ Χανίγιε που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη – Από την Πρώτη Ιντιφάντα, στην ηγεσία της Χαμάς


Ισμαήλ Χανίγιε: Το Ιράν «διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του» – «Δειλή πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη» λέει η Χαμάς


Η Τουρκία καταδικάζει την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε – «Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν στοχεύει στην ειρήνη»


Greek mafia: Στην ΕΛΑΣ θάβουν τα κινητά για να μην… κελαηδήσουν


Σήμερα η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ


Ραγδαίες εξελίξεις: Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε


Ο Άδωνης και το διαζύγιο Ν∆ µε τους ψηφοφόρους της


Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter