Όλα αυτά ενώ σήμερα Κυριακή το Documento φέρνει στο φως σημαντικές αποκαλύψεις για την υποτιθέμενη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ξεκίνησε το πρωί η απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.
Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της πρώτης ομάδας, με 31 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον των Ανακριτών της υπόθεσης της εγκληματικής ομάδας οπαδών στην οποία οι αρχές χρεώνουν την δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του άτυχου αστυνομικού.
Από τους 31 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.
Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων .
Αυτοτραυματίστηκε ο «Κοκός»
Μεταξύ των 7 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός».
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.
Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι 24 , μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.
Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.
Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».