Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή ως μάρτυρες Καλλιακμάνης και Τσούκαλης

Ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βρέθηκαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Δείτε επίσης: Στην Ευελπίδων η σύζυγος Καραϊβάζ – Καταθέτει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας

Οι δύο άντρες κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, μετά και όσα έχουν αναφέρει τις τελευταίες μέρες δημόσια σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω αλλά το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν οι δολοφόνοι», ανέφερε ο κ. Τσούκαλης, τονίζοντας ότι «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ. Ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε και στους ηθικούς αυτουργούς σύντομα για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να εντοπιστούν ο ηθικός αυτουργός. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, στόχος του ανακριτή είναι να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει την υπόθεση. Τα γεγονότα όμως τους διέψευσαν. Υπάρχει δυσκολία να εξιχνιαστεί το οργανωμένο έγκλημα αλλά οι έρευνες είναι σε πολύ καλό στάδιο», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Έκαψαν την υπόθεση

Στο μεταξύ, σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής σχετικά με το χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσης με τους φερόμενους ως δολοφόνους του δημοσιογράφου. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν αμφιβολίες για την δικαστική πορεία της υπόθεσης, καθώς με βάση τα τωρινά στοιχεία ναι μεν υπάρχουν ενδείξεις για τους φερόμενους ως δράστες αλλά όχι επαρκείς αποδείξεις που θα μπορούσαν να σταθούν σε ακροατήριο (εάν τελικά η υπόθεση φτάσει μέχρι εκεί). Όπως αποκάλυψε το Documento, τα ίδια στοιχεία είχαν διαβιβαστεί από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ πριν από ένα και πλέον χρόνο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ωστόσο οι εισαγγελείς έδωσαν εντολή να συνεχιστεί η έρευνα με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία ήταν… «ισχνά». Με αυτά τα δεδομένα, οι ίδιες αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι ο φάκελος Καραϊβάζ διαβιβάστηκε σε αυτό το χρονικό στοιχείο στη Δικαιοσύνη μόνο μόνο για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Με τη μόνη διαφορά, ότι η κίνηση αυτή πιθανότατα «έκαψε» την υπόθεση, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, το αποδεικτικό υλικό θα μπορούσε ίσως να ενισχυθεί περισσότερο στο μέλλον και να οδηγήσει και σε άλλα πρόσωπα ή τη διαλεύκανση και άλλων ανοικτών υποθέσεων.