Δολοφονία Καραϊβάζ: «Μιλάνε» στη δίκη τα κινητά των δραστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Μιλάνε» στη δίκη τα κινητά των δραστών

Με την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών που συμμετείχε στην καταδίωξη τυχόν υπόπτων τη μέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας.

Στους παράγοντες της δίκης προκάλεσε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες στις περισσότερες ερωτήσεις της έδρας αλλά και των συνηγόρων δήλωνε χαρακτηριστικά «Δεν θυμάμαι».

Οι συνήγοροι της οικογένειας Καραϊβάζ ρωτώντας το μάρτυρα αν είναι σύνηθες μετά από ένα έγκλημα σαν αυτό το κέντρο να μην ενημερώνει τους αστυνομικούς που αναζητούν τους υπόπτους για την επικινδυνότητα της καταδίωξης αλλά και την πιθανότητα αυτοί να οπλοφορούν, με τον μάρτυρα να απαντά πως μπορεί να τους το πουν εκ των υστέρων. Πάντως εκείνη την ημέρα οι αστυνομικοί δεν ενημερώθηκαν, για τη σοβαρότητα του περιστατικού, όπως ο ίδιος ο μάρτυρας δήλωσε.

Το εν λόγω γεγονός «μας προβληματίζει» τόνισε ο συνήγορος Σπ. Χαριτάτος (από την πλευρά της οικογένειας του Γ. Καραϊβάζ), διερωτώμενος μεταξύ άλλων αν τις επόμενες ώρες από τη δολοφονία υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας στο βαθμό που θα έπρεπε ή όχι. Από την άλλη μεριά οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να αποδομήσουν τα λεγόμενα του, υπονοώντας πως ψάχνουν μια σταγόνα στον ωκεανό, ήτοι υποστήριξαν πως η περιγραφή των δραστών που είχε δοθεί ήταν πολύ κοινή.

Το μαύρο Beverly

Σημαντική ήταν και η κατάθεση του μηχανικού της Piaggio ο οποίος είχε κληθεί από την αστυνομία να δει βίντεο και φωτογραφίες από το μαύρο σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι του άτυχου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με το μάρτυρα ο συγκεκριμένος τύπος σκούτερ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καθώς πουλά πολλά χιλιάδες κομμάτια κάθε χρόνο και είναι ιδιαίτερα γρήγορο, ενώ βοηθάει τον αναβάτη του να σταματά και να επιταχύνει γρήγορα όπως ακούστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στην οποία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το ίδιο σκούτερ (σε φωτογραφίες που του είχαν παρουσιαστεί κατά την τότε εξέτασή του από αστυνομικούς) είπε πως: «Η μάρκα και το μοντέλο προκύπτει από τις ζάντες της μοτοσικλέτας, την εξάτμιση και το καπάκι του κινητήρα».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στάθηκαν αρκετά σε ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο, όπως αυτό αποτυπώνεται επί της οδού Μεγίστης 26 και έχει ληφθεί μέσα από τζαμαρία. Είναι το επόμενο σημείο που εμφανίζεται το σκούτερ μετά από κενό θέασης 400 μέτρων στην περιοχή του Αλίμου, όπως προκύπτει από το διαθέσιμο υλικό. Ο μάρτυρας απάντησε πως παρότι υπάρχουν εμπόδια που τον εμποδίζουν να δει καθαρά αν πρόκειται για το ίδιο σκούτερ με το προηγούμενο σημείο θέασης, αν όμως έπρεπε να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι θα απαντούσε «σίγουρα ναι». Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, υπάρχει αμφισβήτηση πως πρόκειται για το ίδιο σκούτερ σε όλες τις φωτογραφίες καθώς «υπάρχει ένα κενό θέασης 400 μέτρων στην οδό Μεγίστης».

Στο μάρτυρα προβλήθηκε από την υπεράσπιση βίντεο από την προηγούμενη ημέρα από κάμερα στην παραλιακή λεωφόρο κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τους συνήγορους υπεράσπισης να τον ρωτάνε αν πρόκειται για το επίμαχο σκούτερ. Ο μηχανικός δεν ήταν σε θέση να δώσει θετική ή αρνητική απάντηση καθώς η λήψη δεν ήταν καθαρή. Ωστόσο, όπως επεσήμανε η υπεράσπιση η αστυνομία στα επίσημα έγγραφά της λέει πως πρόκειται για το ίδιο.

Παρομοίως του κατέδειξαν και εκτυπωμένη φωτογραφία από το ανακριτικό υλικό, η οποία στην έκθεση ανάλυσης μνημονεύεται ως φωτογραφία στις 14:33 χωρίς όμως να απεικονίζεται, και σύμφωνα με την οποία είναι ένα Beverly. Ερωτώμενος ο μάρτυρας δεν πιστοποιεί πως πρόκειται για τέτοιο αναφέροντας και για αυτήν την φωτογραφία πως δεν μπορεί να πάρει θέση.

Μάρτυρας κλειδί ο ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας

Ο πιο σημαντικός μάρτυρας για την υπεράσπιση, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, είναι ο ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας επί της Πανόρμου, κοντά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Από το συγκεκριμένο κατάστημα αγοράστηκαν δύο κινητά τύπου Nokia που όπως προκύπτει από τη δικογραφία χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του Γ. Καραϊβάζ και είχαν αγοραστεί παράνομα, καθώς δεν είχε κοπεί παραστατικό για την πώληση τους. Η εισαγγελέας της έδρας αλλά και οι δικηγόροι από την πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας έκαναν πολλαπλές ερωτήσεις στις οποίες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απαντώντας παραδέχτηκε πως ήταν συχνό φαινόμενο να πουλά κινητά χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Μάλιστα λίγο μετά διενεργήθηκε στο κατάστημά του οικονομικός έλεγχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος κλήθηκε για πρώτη φορά στην ασφάλεια τον Ιούλιο του 2021 όταν προσήλθαν αστυνομικοί στο κατάστημα και άφησαν κάρτα επικοινωνίας αφού εξαρχής δεν τον βρήκαν εκεί, τρεις δηλαδή μήνες μετά τη δολοφονία και ενώ το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είχε σβηστεί. Πράγματι ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε μαζί τους λίγο αργότερα και την επόμενη μέρα βρέθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών για κατάθεση. Όπως προέκυψε από όσα ακούστηκαν στο ακροατήριο στην κατάθεσή του είχε πει (αναφερόμενος σε τυχόν αποδεικτικά στοιχεία) «θα κοιτάξω και θα σας στείλω».

Όπως ο ίδιος ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου μετά την πρώτη του κατάθεση, βρέθηκε στο κατάστημά του αστυνομικός με τον οποίο είδαν μαζί το υλικό από τις κάμερες του καταστήματος, με την παραμονή του να μην ξεπερνά, σύμφωνα πάντα με το μάρτυρα, τα πέντε λεπτά, ενώ σημειώνεται πως το υλικό τελικά δεν κατασχέθηκε. Σε σχετική ερώτηση ο μάρτυρας απάντησε πως η αστυνομία θα μπορούσε να ανακτήσει το επίμαχο υλικό που πιθανότατα θα καταδείκνυε ποιοι αγόρασαν τις συσκευές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να εκτελεστεί ένας άνθρωπος, για αυτό κιόλας τους είπε πως μπορούν να το πάρουν.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κλήθηκε εκ νέου στο τμήμα και ερωτήθηκε αν έχει θυμηθεί κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να εισφέρει στην εξέλιξη των ερευνών- χωρίς ωστόσο να γίνει επίσημη καταγραφή της εμφάνισής του και των όσων ειπώθηκαν με τους αστυνομικούς.

Έπειτα ,τον Απρίλιο του 2023, δεκατρείς δηλαδή μέρες πριν την σύλληψη των δύο κατηγορουμένων ο ιδιοκτήτης κλήθηκε εκ νέου, σε επίσημη αυτή τη φορά, κατάθεση.

Ο μάρτυρας είχε επαφές με το Γιώργο Μοσχούρη

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ερωτήθηκε επισταμένα για το αν γνώριζε δύο συγκεκριμένα άτομα, τον Γιώργο Βεργέτη και τον Γιώργο Μοσχούρη (επιχειρηματία της νύχτας που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση τον Ιούλιο του 2020). Φαίνεται, λοιπόν, πως ο μάρτυρας γνώριζε και τα δυο αυτά πρόσωπα, και όπως ισχυρίστηκε ήταν απλοί γνωστοί που γνωρίζονταν από το μαγαζί και είχαν πιει και κάποιες φορές μαζί καφέ σε τυχαίες συναντήσεις. Τον δε Μοσχούρη ανέφερε πως τον είχε γνωρίσει σε καφέ στη Φιλαδέλφεια.

Βέβαια, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας Καραϊβάζ, υπάρχουν μηνύματα του μάρτυρα στον Βεργέτη με το οποίο του ζητά να τον ξεματιάσει!! Ακόμα, υπάρχουν και μηνύματα του ιδιοκτήτη με τον Μοσχούρη, στα οποία ανταλλάσσουν «φατσούλες» χωρίς μάλιστα να προηγείται κάποιο άλλο μήνυμα. Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν προηγούμενα με την δικαιοσύνη, ενώ σε υπόθεση, πριν κάποια χρόνια, που εμπλεκόμενος ήταν ο Μοσχούρης είχε βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως αποδείχτηκε είχε πουληθεί από το ίδιο κατάστημα.

Από τη δικογραφία προκύπτει πως τα δύο αυτά πρόσωπα σχετίζονταν με τον πρώτο κατηγορούμενο στην υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

«Πυρά» του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά Άδωνη: «Με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε»


Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος αρνείται την εμπλοκή του και απειλεί δημόσια με αποκαλύψεις


Τι συμβαίνει με το Facebook; Κατέβασε ρεπορτάζ των δηλώσεων Μητσοτάκη για τα κενά άμυνας


Βολεύτηκαν με το «Βόρεια Μακεδονία» οι Νεοδημοκράτες!


Επικοινωνιακό «δομικό ανασχηματισμό» Γενικών Γραμματέων ετοιμάζει ο Μητσοτάκης


Κύρτσος: «Βουλιμικός μητσοτακισμός» η κερδοσκοπία στην ενέργεια


Τζο Μπάιντεν: Κλιμακώνονται οι πιέσεις να παραιτηθεί – Η χαριστική βολή και το «τεστ αντοχής»


Politico: Πρόκειται για το τέλος της Λεπέν;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter