Δολοφονία Καραϊβάζ: Από το 2023 υπήρχαν διαρροές για πολιτική απόφαση στον χειρισμό της υπόθεσης

Με τη βούλα της Δικαιοσύνης εξελίχθηκαν σε φιάσκο μεγατόνων οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς το Μικτό Ορκωτό έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών και τους δύο κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος.

Με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού αναδεικνύεται ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την αστάθεια του κατηγορητηρίου.

Ο χειρισμός του φακέλου της πολύκροτης υπόθεσης είχε προκαλέσει εύλογα ερωτήματα. Από το 2023 είχε διαρρεύσει η ανησυχία για την ποινική κατάληξη της υπόθεσης, καθώς όπως είχε γράψει τότε η «Καθημερινή», αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναγνώριζαν μεν ότι προέκυψαν ενδείξεις για την ταυτότητα των εμπλεκομένων, αλλά παράλληλα σημείωναν ότι ο φάκελος με το αποδεικτικό υλικό θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω, τόσο με τη φυσική παρακολούθηση των υπόπτων, όσο και με τη χρήση τεχνικών μέσων.

Κατέληγαν δε στο ότι η απόφαση υποβολής του φακέλου για την υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ είχε ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο και δεν σύναδε με τα κριτήρια που ακολουθεί η Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις των δύο αδερφών που στάθηκαν στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι έγιναν λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τότε υπουργό ΠΡΟΠΟ, να έχει παρουσιάσει μετά βαΐων και κλάδων την όλη διαδικασία.

Μάλιστα, το Documento είχε από τότε είχε εκφράσει εύλογα ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που επικαλούνταν η ΕΛΑΣ ως σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος των δύο αδερφών καθώς ακριβώς τα ίδια στοιχεία είχαν και παλαιότερα αποσταλεί στον εισαγγελέα που είχε ζητήσει λόγω της ισχνότητας τους περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης

Φιάσκο η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι οι κατηγορούμενοι μετά τη δήθεν «επιτυχία» της ΕΛΑΣ

Αρβανίτης για τη δολοφονία του Καραϊβάζ: «Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη»