Ο Αιμίλιος Χειλάκης συζητάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για το θέατρο και τους καλλιτέχνες («Δεν είμαστε εμείς οι καλλιτέχνες στο επίκεντρο. Η τέχνη είναι ανάγκη της κοινωνίας. Δεν είμαστε πιο σημαντικοί από τη δουλειά μας»), το νεοφιλελεύθερο κράτος, τα τερατώδη του φασισμού, τις «Άγριες μέλισσες».
Φάκελος γυναικοκτονίες στη ζωή και την τέχνη
Γράφουν: Μαριάννα Κάλμπαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Τέχνης, Ρέα Βαλντέν, θεωρητικός κινηματογράφου, κινηματογραφίστρια – προέδρος του Women in Film and Television Greece, Γιάννης Λαπατάς, σκηνοθέτης, Κοραής Δαμάτης, σκηνοθέτης.
Η Αυστραλέζα ακαδημαϊκός, συγγραφέας, ποιήτρια, ερευνήτρια για την ελληνική μουσική Γκέιλ Χολστ συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την ελληνική μουσική και την «πτώση» της Αθήνας.
Ο διδάσκων στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Θωμάς Τσακαλάκης μιλάει με την Κυριακή Βασσάλου για τις στρεβλώσεις της πολιτικής ορθότητας.
Η εκδήλωση «Για την Ελλάδα του ’21» που διοργανώνεται από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο Μουσείο Μπενάκη και που θα βασιστεί στην παρουσίαση τριών καινοτόμων ερευνών του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ και επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι μια εξαιρετική αφορμή για αναστοχασμό.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τις εμπειρίες των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που βύθισαν το κορμί τους στα χώματα που καρπίζουν, των ανθρώπων που η ανάσα τους αποπνέει κάματο και στέρηση.