Διυπουργική σύσκεψη με στόχο την «πυρόσβεση» της κοινωνικής αγανάκτησης – Υπό πίεση ο Μητσοτάκης

Διυπουργική σύσκεψη με στόχο την «πυρόσβεση» της κοινωνικής αγανάκτησης – Υπό πίεση ο Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την στιγμή που η κοινωνική οργή μεγαλώνει, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έκαιγε για 40 ώρες την Βορειανατολική Αττική έχοντας σαν αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει την ζωή της, πάνω από 100 χιλιάδες στέμματα να καούν και περιουσίες να καταστραφούν.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για τα μέτρα εκ μέρους του κράτους προς τους πυρόπληκτους, με σκοπό η κυβέρνηση να διαχειριστεί την αγανάκτηση των πολιτών για την ανυπαρξία του κράτους, διότι το επιχείρημα περί «ανυπέρβλητων προβλημάτων» που ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, δεν πείθει κανέναν.

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε καθεστώς πίεσης, καθώς ενώ πριν 1,5 μήνα (1/7) δήλωνε ότι το κράτος «είναι παρών» σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μέσα σε λίγες ώρες το αφήγημά του κατέρρευσε με τον πιο εμφατικό τρόπο, καθώς οι φλόγες εισέβαλαν στον αστικό ιστό. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και τα σύννεφα ανάμεσα στο Μαξίμου και τον Βασίλη Κικίλια, καθώς ο πρωθυπουργός ψάχνει «εξιλαστήριο θύμα» για την πρωτοφανή καταστροφή.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατίας Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη συνδέθηκαν και οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Διαβάστε επίσης:

Σύννεφα στις σχέσεις Μαξίμου με Κικίλια μετά τη μεγάλη φωτιά – Ψάχνει εξιλαστήριο θύμα ο Μητσοτάκης

Κασσελάκης: «Πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον πρωθυπουργό»

«Πόλεμος» Δούκα – ΝΔ για τις πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter