Διχασμένοι και χωρίς εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας οι Έλληνες

Διχασμένοι και χωρίς εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας οι Έλληνες

Περίπατο πηγαίνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew Research Center σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στις πολιτικές στάσεις σε 17 προηγμένες οικονομίες.

Όπως φαίνεται από την εν λόγω έρευνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει σχεδόν δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς τη διαχείρισή της και να κρατήσει τους πολίτες ενωμένους.  Οι προσπάθειες της να πείσει τους πολίτες πως το σύστημα υγείας αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει και στο μέλλον πέφτουν στο κενό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το συντριπτικό ποσοστό το 42% των Ελλήνων πολιτών δεν δείχνει εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας της χώρας σε μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ένας μέσος όρος 60% δηλώνει ότι ο Covid έχει εντείνει την πολιτική πόλωση στη χώρα του. Μόνο το 34% υποστήριξε ότι η χώρα του φαίνεται πιο ενωμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα η πόλωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 30 ποσοστιαίες μονάδες από την έναρξη της πανδημίας. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, το 61% των πολιτών αισθάνονται τώρα πιο διχασμένο από ότι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Παράλληλα, το  υψηλό ποσοστό του 43% των Ελλήνων πολιτών, από τα μεγαλύτερα ανάμεσα στις χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει λάβει λιγότερο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ μόλις το 25% επιθυμεί περισσότερα.

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter