Διώξεις σε συνδικαλιστές υγειονομικούς που τολμούν να μιλήσουν

Διώξεις σε συνδικαλιστές υγειονομικούς που τολμούν να μιλήσουν

Το bullying στους υγειονομικούς που τολμούν να περιγράψουν ή να κρίνουν την διαχειριση της πανδημίας καλά κρατεί.

Τελευταίο περιστατικό αφορά στην απόφαση της Διοίκησης των Νοσοκομείων Πέλλας να διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας Ελένη Σταυρακάκη καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος .

Ο λόγος όπως εξηγεί στο documentonews ο Σίμος Φωστηρόπουλος είναι ότι έκαναν αναφορές σε ΜΜΕ για τον λάθος σχεδιασμό για τις παραλείψεις και την λάθος αντιμετώπιση του covid-19 από την πλευρά των νοσοκομείων. «Από εκεί και πέρα μάθαμε ότι έγινε Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισαν να μας καλέσουν σε ΕΔΕ χωρίς όμως να μας έχει δοθεί το ανάλογο έγγραφο» περιγράφει.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης «η πειθαρχική και ποινική δίωξη που αποφασίστηκε να ασκηθεί σε βάρος των συναδέλφων εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά».

Το περιστατικό κατήγγειλε και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, οι οποίοι προσπάθησαν με τακτικές άλλων εποχών να φιμώσουν και να εκφοβίσουν τους προέδρους των Σωματείων των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους στους διωκόμενους οι οποίοι ενήργησαν σύμφωνα με τον θεσμικό τους ρόλο προασπίζοντας τους συναδέλφους τους, τους πολίτες και το ΕΣΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter