Δήθεν εκνευρισμός Χατζηδάκη: «Κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία»

Δήθεν εκνευρισμός Χατζηδάκη: «Κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία»
EUROKINISSI

«Εκνευρισμένα» εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς βλέποντας και τα δημοσκοπικά δεδομένα και τη συνεχή πτώση της κυβέρνησης προσπαθούν να φτιάξουν ένα αφήγημα ότι «δεν είναι όλα μαύρα». Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο facebook όπου απαριθμεί τις «πρωτιές της κυβέρνησης».

Χαρακτηριστικά, σημειώνει ότι «κάπου ώπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία. Αλλά κι αυτή η προσπάθεια να μας παρουσιάσουν ορισμένοι ότι, αντί να πάμε μπρος, πάμε πίσω κι ότι σε λίγο θα γίνουμε σαν ορισμένες χώρες της Αφρικής, παραπάει! Είπαμε, ναι, υπάρχει ακρίβεια, όπως και σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Υπάρχουν μεγάλες πληγές από την περασμένη δεκαετία. Υπάρχει ακόμα μεγάλη ανηφόρα που πρέπει να ανέβουμε. Αλλά δεν εκλεγήκαμε για να τα αλλάξουμε όλα με ένα θαύμα από τη μια στιγμή στην άλλη».

Παράλληλα προσθέτει ότι «εκλεγήκαμε, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, για να βελτιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται την κατάσταση. Και σήμερα μπορούμε να πούμε – κι όποιος θέλει ας επιχειρήσει να το διαψεύσει – ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια πάει μπροστά με ταχύτητα που, αν δεν είναι η μεγαλύτερη, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27»

Σε ότι αφορά τις πρωτιές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην ποσοστιαία αύξηση του όγκου επενδύσεων.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση μεριδίου στις παγκόσμιες εξαγωγές αγαθών.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση επιπέδου ανταγωνισμού, όπως αυτό ορίζεται και μετριέται από τον ΟΟΣΑ.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση όσον αφορά τη μείωση της διαφοράς απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου».

Ο κ. Χατζηδάκης μάλλον δεν έχει εικόνα της πραγματικής οικονομίας και της κατάστασης που επικρατεί στα νοικοκυριά, με την Ελλάδα να είναι στις τελευταίες θέσεις σε ότι αφορά την καταναλωτική δύναμη των πολιτών. Πέρα από την ακρίβεια στα βασικά προϊόντα η στεγαστική κρίση μετατρέπει το μήνα σε αγώνα για επιβίωση. Την ίδια στιγμή οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, όμως στην κυβέρνηση προσπαθούν δια της επικοινωνίας να μας πείσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter