Απίστευτο νομικό τέχνασμα: Η Disney απορρίπτει την αγωγή χήρου για τον θάνατο της συζύγου του σε θεματικό πάρκο – Τα ψιλά γράμματα στην πλατφόρμα Disney+

Με ένα απίστευτο νομικό τέχνασμα, η Disney προσπαθεί να απορρίψει την αγωγή ενός άνδρα, η σύζυγος του οποίου έχασε τη ζωή της τον περασμένο Οκτώβιο, μετά από ισχυρή αλλεργική αντίδραση που είχε όταν έφαγε σε εστιατόριο εντός του θεματικού πάρκου της Disney στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πίκολο, χήρος της Κανόκπορν Τανγκσουάν, κατέθεσε μήνυση ζητώντας αποζημίωση 50.000 δολαρίων για τον θάνατο της συζύγου του από την Disney. Όμως η πολυεθνική απορρίπτει τη νομιμότητα της μήνυσης, στέλνοντας την υπόθεση σε διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι όταν πριν από αρκετά χρόνια ο Πίκολο εγγράφηκε στη πλατφόρμα προβολής Disney+, είχε συνυπογράψει στη συμφωνία τον όρο ότι ποτέ δεν θα στραφεί δικαστικά κατά της Disney. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πίκολο είχε εγγραφεί μόνο στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο που προσφέρει η πλατφόρμα Disney+ που προσφέρει η εφαρμογή.

Η Τανγκσουάν έχασε τη ζωή της τον Οκτώβριο του 2023, αφού κατανάλωσε φαγητό που περιείχε αλλεργιογόνα σε εστιατόριο στη Disney World.

Ο Πίκολο ανέφερε στην αγωγή του ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και η μητέρα του πήγαν για δείπνο στο Raglan Road Irish Pub and Restaurant στο θέρετρο στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ρώτησαν αρκετές φορές αν οι αλλεργίες της συζύγου του θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Παρά το γεγονός ότι ο σερβιτόρος τους διαβεβαίωσε ότι το φαγητό δεν θα έχει τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, η Tangsuan είχε σοβαρή αλλεργική αντίδραση και πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η Disney κατέθεσε δικαστικά έγγραφα τον Μάιο λέγοντας ότι η αγωγή των 50.000 δολαρίων θα πρέπει να απορριφθεί και να επιλυθεί με ατομική διαιτησία λόγω των όρων που συμφώνησε ο Piccolo όταν υπέγραψε για μια δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας streaming Disney+. Η κατάθεση αναφέρει επίσης ότι αποδέχτηκε τους ίδιους όρους όταν χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα του Walt Disney Parks για να αγοράσει εισιτήρια.

Οι δικηγόροι της εταιρείας δήλωσαν ότι οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν κουτάκια ελέγχου που παραπέμπουν με υπερσύνδεσμο στους όρους χρήσης, καθώς και ένα άλλο που λέει ότι συμφώνησαν με τους όρους. Οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν «Συμφωνώ & Συνεχίζω» εάν τα κουτάκια δεν είναι τσεκαρισμένα, αναφέρει η κατάθεση.

Η κατάθεση περιελάμβανε αντίγραφο των όρων και προϋποθέσεων χρήσης. Μια ενότητα με τίτλο «Όροι χρήσης της Disney» αναφέρει ότι «οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ εσάς και εμάς, εκτός από τις μικροδιαφορές, υπόκειται σε παραίτηση από ομαδικές αγωγές και πρέπει να επιλύεται με ατομική δεσμευτική διαιτησία».

Ένας εκπρόσωπος της Disney δήλωσε στο NBC News: «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια της οικογένειας και κατανοούμε τη θλίψη τους. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν ανήκει ούτε λειτουργεί από την Disney, απλώς αμυνόμαστε στην προσπάθεια του δικηγόρου του ενάγοντος να μας συμπεριλάβει στην αγωγή του εναντίον του εστιατορίου».

Διαβάστε επίσης:

Νορβηγία: Ο προγονός του διαδόχου του θρόνου ομολόγησε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι παίρνει ναρκωτικά

Ισπανία: Στη Σεβίλλη κόβουν το νερό σε κατοικίες που νοικιάζονται παράνομα σε τουρίστες

Πολυμέτωπη επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπέλγκοροντ – Τι λένε Μόσχα και Κίεβο

Ετικέτες