Διπλωματικός πόλεμος Ισπανίας-Ισραήλ μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος

Διπλωματικός πόλεμος Ισπανίας-Ισραήλ μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος
Μια ισπανική πινακίδα ταύρου, είναι βαμμένη με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας και μια επιγραφή που γράφει «ελεύθερη Παλαιστίνη», στα περίχωρα της Μαδρίτης, Τρίτη, 28 Μαΐου 2024. (AP Photo/Bernat Armangue)

Η Μαδρίτη απορρίπτει κάθε «περιορισμό» στην δραστηριότητα του προξενείου της στην Ιερουσαλήμ και έχει ζητήσει από το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση απαγόρευσης παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Παλαιστίνιους σε αντίποινα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία.

«Σήμερα το πρωί, στείλαμε ρηματική διακοίνωση στην ισραηλινή κυβέρνηση με την οποία απορρίπτουμε οποιονδήποτε περιορισμό στην κανονική λειτουργία του γενικού προξενείου της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ διότι το καθεστώς του είναι εγγυημένο από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

Διαβάστε επίσης: «Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε προ ημερών από το προξενείο της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ να σταματήσει από την 1η Ιουνίου να παρέχει υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους, απαντώντας στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τη Μαδρίτη.

Η Ισπανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για το Ισραήλ. Η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ είχε γράψει στο Χ ότι «η Παλαιστίνη θα απελευθερωθεί από τον ποταμό μέχρι την θάλασσα», καταγγέλλοντας «τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

Ανάλογη στάση έχει κρατήσει και ο Ισπανός πρωθυπουργός. Ο Πέδρο Σάντσεθ μάλιστα έχει ανακοινώσει ότι η Ισπανία θα φιλοξενήσει περίπου τριάντα παιδιά από τη Γάζα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ή πάσχουν από σοβαρά τραύματα για να τους προσφέρει ασφαλή θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά το NATO μετά το δημοσίευμα του Politico για Μπάιντεν και Ουκρανία

Ντόναλντ Τραμπ: Υποστηρικτές του καλούν σε βία και ταραχές μετά την καταδίκη – Σοκάρουν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ράφα – «Ελέγχουμε πλήρως τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας», λένε οι Ισραηλινοί

«Χολιγουντιανές» δολοφονίες στον ακήρυχτο πόλεμο Ιράν – Iσραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter