Διώκουν 22χρονο που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα (Video)

Ερωτήματα προκαλεί η αντίδραση κυβέρνησης Μητσοτάκη και ΕΛ.ΑΣ στην περίπτωση του 22χρονου Παλαιστινίου, ο οποίος διώκεται γιατί ανάρτησε τη σημαία της χώρας του μαζί με την ελληνική κατά τη διάρκεια συναυλίας αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη την περασμένη Κυριακή.

Η εν λόγω κίνηση σημειώθηκε ενώ στη σκηνή βρίσκονταν οι «Κοινοί Θνητοί», με τους χιλιάδες διαδηλωτές να την επιδοκιμάζουν.

Ο νεαρός διαδηλωτής, μαζί με ένα ακόμα άτομο σκαρφαλώνουν στον στύλο της ΔΕΗ και στερεώνουν σε μεγάλο ύψος τη σημαία της χώρας τους μαζί με τη σημαία της Ελλάδας, υψώνοντας τις όσο πιο ψηλά γινόταν, μπροστά στο κοινοβούλιο, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Κατρακύλα! Τον διώκουν Αστυνομία & Κυβέρνηση επειδή ανάρτησε Παλαιστινιακή & Ελληνική σημαία

Η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης ότι: «Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για σύλληψη του νεαρού. Παράλληλα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι ο Παλαιστίνιος ύψωσε «σημαία της χώρας του», μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός αναγκάστηκε να προσθέσει ότι «τοποθέτησε Παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στα social media.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε ότι «υπάρχει δικογραφία και έγινε προσαγωγή. Αν θα μετατραπεί σε σύλληψη και με ποια κατηγορία, αυτό θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ότι δεν την έχει μεν διαβάσει, αλλά δήλωσε ότι ο 22χρονος προσήχθη «με προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να δράσει άμεσα η Αστυνομία».