Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει παταγωδώς, αδιαφορεί για θεσμούς και συνταγματικές διατάξεις, διασύρεται καθημερινά διεθνώς, προσπαθεί να σταθεί όπως όπως με ασύστολα ψέματα και διαστρέβλωση της σκληρής πραγματικότητας, όμως τα συστημικά και πετσωμένα ΜΜΕ ρίχνουν τους προβολείς της δημοσιότητας σε γεγονότα που δεν την «αγγίζουν». Ετσι νομίζουν ότι κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Τις τελευταίες εβδομάδες οι κοριοί… τρώνε την κυβέρνηση που αναζητά θέματα για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο πρωθυπουργός έχει προχωρημένες συζητήσεις με το αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας αλλά και την Αίγυπτο, για τη διεκδίκηση και τη συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2030!
Επικοινωνιακές ντρίμπλες
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει, ωστόσο σε πρώτη φάση αναμένεται να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και του Αρη που είναι στα σκαριά. Ο Ελληνας λατρεύει την μπάλα και η προοπτική ενός νέου γηπέδου εξιτάρει τους φιλάθλους. Μόλις τα πράγματα ζορίσουν κι άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρίξει στο επικοινωνιακό τραπέζι και το Μουντιάλ. Και ό,τι «ψαρέψει»…
Πριν από ακριβώς ένα μήνα το cairo24.com αποκάλυψε ότι ο Αιγύπτιος υπουργός Αθλητισμού Ασράφ Σόμπι είχε σύσκεψη με τους ομολόγους του από τη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα ώστε να διευθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες που αφορούν τη δημιουργία και την υποβολή φακέλου για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ σε οκτώ χρόνια. Από το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά ο πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου συναντήθηκε στο Κατάρ με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στις 24 του μήνα στην Αθήνα με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Και με τους δύο ανώτατους αξιωματούχους των υπερεθνικών ποδοσφαιρικών αρχών συζήτησε την πρόθεση της Ελλάδας να συνδιεκδικήσει το επετειακό Μουντιάλ του 2030. Από τη συζήτηση προέκυψε όμως ένα θέμα. Η κυβέρνηση δεν έχει καλές σχέσεις με την ΕΠΟ και το αίτημα της συνυποψηφιότητας το υποβάλλουν οι ομοσπονδίες των τριών χωρών. Για τον λόγο αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε όλα τα εκκρεμή θέματα στο ποδόσφαιρο». Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος είχε ξεκαθαρίσει στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την υποβολή του αιτήματος για ανάθεση του Μουντιάλ αν δεν λυθούν τα προβλήματα με το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας.
Ποντάρει στο θυμικό
Στο κυβερνητικό κάδρο σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό εντάσσεται η επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του Αρη. Τα γήπεδα μπορούν να συμπεριληφθούν στον φάκελο της υποψηφιότητας αρκεί να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 40.001 θέσεων. Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον ενθουσιασμό ποντάρει η κυβέρνηση (στο ποδόσφαιρο άλλωστε πόνταρε στη μαύρη επταετία και η χούντα των συνταγματαρχών. Τι σύμπτωση…) για να στρέψει εκεί τα φώτα της δημοσιότητας μέσω των συστημικών ΜΜΕ. Είναι μάλιστα πιθανό το νέο γήπεδο του Αρη να εξαγγελθεί στη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.